Kattant a bilincs

2023.03.10. 14:38

Több évre börtönbe megy a Kőszegnél elfogott lett embercsempész

A Kőszegi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy lett férfit.

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A vádlott 2023. március 8. előtt Magyarország déli határszakaszánál a személygépkocsijába egy alkalmazáson kapott koordináták, illetve adatok alapján 3 kurdot vett fel, akik Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek, azzal a céllal, hogy nekik a jogszabályi rendelkezések megszegésével Ausztriába történő átlépésükhöz segítséget nyújt. A sikeres szállításért a szállított személyek fejenként 200-200 eurót, összesen 600 eurót adtak volna a terheltnek a gépjárműből történt kiszállásukat követően. A vádlott a személygépkocsijával az autópályák és a 8-as főút után Kőszegre érkezett, ahol 2023. március 8. napján este a kőszegi járőrök Kőszeg külterületén ellenőrzés alá és a csempészett személyekkel együtt elfogták.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában