Tűzeset

2023.03.15. 09:35

Több hektáros területen ég a nádas a Fertő tónál - Vasi tűzoltókat is riasztottak a helyszínre - fotó

vaol.hu

Forrás: kisalfold.hu

Több hektáros területen ég a nádas Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók. 

Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról kezdték meg a lángok oltását. A tűzoltók munkáját az erős szél is nehezíti - közölte a katasztrófavédelem.

Pontosan két hete, március 1-jén Ausztriában, Sásony (Winden am See) és a Fertő-tó között okozott óriási tüzet a nádasban egy kigyulladt nádarató kombájn. Akkor szintén erős szél nehezítette az oltást, amelyen 13 tűzoltóság dolgozik 26 járművel és körülbelül 120 tőzoltóval és öt tűzoltó helikoptert is bevetettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában