Sokkoló

2023.03.08. 13:40

Újabb fejlemények a locsmándi termálfürdőben történt tragédiáról - Nyilatkozott lapunknak a létesítmény igazgatója

A Sonnentherme minden alkalmazottját még mindig erősen megérinti és sokkolja a hétvégén történt tragédia. Mélyen sajnáljuk, hogy a megtett intézkedések ellenére sem lehetett megmenti a lány életét – nyilatkozta Werner Cerutti, a locsmándi (Luttsmannsburg) fürdő vezetője.

Horváth László

Forrás: Sonnentherme.at

Mint arról beszámoltunk, tragikus baleset történt a hétvégén Locsmándon (Lutzmannsburg): az eddigi adatok szerint egy ötéves bécsi kislány halt meg az egyik medencében. Mentőhelikopterrel a bécsi kórházba szállították, de az életét nem lehetett megmenteni.

Az ügyben megkerestük a fürdő vezetőségét, hiszen számos magyar dolgozik a határ menti létesítményben, illetve sokan járnak ki ide pihenni, úszni, vagy éppen részt venni a bababúszó tanfolyamon.

- Rendkívül megdöbbentünk, amikor a rendőrség múlt vasárnap megerősítette, hogy az az ötéves kislány, aki szombaton a létesítményünkben úszásbalesetet szenvedett, a bécsi kórházban meghalt – szögezte le Werner Cerutti, a Sonnentherme Lutzmannsburg-Frankenau GmbH ügyvezető igazgatója. – Azonnal együttérzésünket fejeztük ki a szülőknek, rokonoknak és barátoknak a Sonnentherme nevében. Egyúttal reményünket fejeztük ki, hogy ezekben az elképzelhetetlenül nehéz órákban is kitartanak, erősek maradnak.

Megtudtuk, a baleset szombaton kora délután történt. Egy vendég vette észre, hogy egy kislány jóideje nem jött fel a víz felszínére. A gyermeket kivitték a medencéből, a létesítmény életmentője értesítette a mentőket, és azonnal megkezdtél az újraélesztését.

- Szorosan együttműködünk a rendőrséggel és az ügyészséggel, hogy tisztázzuk, mi vezetett ehhez a balesethez – folytatta az igazgató. - A Sonnentherme vezetősége vasárnap óta naponta többször is felvette a kapcsolatot a hatóságokkal. A videófelvételeket már átadtuk az illetékeseknek. Minden rögzítve van: hol volt a család, mikor ugrott a lány a vízbe, mikor vették őt észre. Az újraélesztési kísérleteket is rögzítették a kamerák.

Az igazgató a jegyzőkönyv alapján időrendben elevenítette fel a történteket.

12.47.: – A lányt egy pihenő vendég húzza ki a vízből, egy másik pedig értesíti az életmentőt. Azonnal beindult az ilyenkor szokásos eljárás.

12.49.: - A Sonnentherme két életmentője és egy vendég megkezdi újraélesztést

12.51.: - Az újraélesztésben közreműködik az éppen a fürdőben tartózkodó kardiológus orvos

13.00.:  – Megérkezett a mentőhelikopter, és azonnal átveszik az életmentést. A speciális csapat több mint egy órán keresztül küzd a lány életéért. A gyermeket ezután egy bécsi kórházba szállítják. Eközben egy krízisbeavatkozó csapat és a fürdő csapata vigyáz a teljesen sokkba esett családtagokra

- A Sonnentherében vannak olyan elsősegélynyújtók, akik a törvényi előírásokat messze meghaladó képzésben részesülnek – emelte ki Werner Cerutti. – Évente rendszeresen részt vesznek kifejezetten a termálfürdők alkalmazottai számára kifejlesztett vöröskereszti továbbképzésen. Ez jóval több, mint a jogszabályi minimális elvárás.

Végezetül megtudtuk, a rendőrségi, ügyészségi nyomozás mellett belső vizsgálat is indult a fürdőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában