Összegzés

2023.04.18. 11:32

Átcserélt rendszámmal trükközött a vépi sofőr, Szombathelyen fogták meg a rendőrök

Az elmúlt 24 órában egy ittas járművezetővel és egy eltiltás hatálya alatt közlekedő sofőrrel szemben is intézkedtek a Vas vármegyei egyenruhások.

police.hu

Illusztráció!

A rendőrök 2023. április 17-én, a kora délelőtti órákban, Szombathely belterületén intézkedtek egy vépi sofőrrel szemben, akinél az igazoltatás során megállapították, hogy az autóra egy másik jármű hatósági jelzését szerelte fel. A férfit a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak - írja a police.hu.

Egy szakonyi gépkocsivezetőt állítottak meg az egyenruhások Szombathelyen, 2023. április 17-én, a délelőtti órákban. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit a Kőszegi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt már korábban eltiltotta a járművezetéstől. A férfival szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Az elmúlt 24 órában a vasvári rendőrök egy, olyan sofőrrel szemben is intézkedtek, akinél a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A telekesi gépkocsivezetőt Andrásfa belterületén igazoltatták a rendőrök. A férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették és vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A vármegyei rendőrök két anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél is helyszíneltek.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel szemben. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas vagy bódult vezetés. Döntsön Ön is helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!

 A „CSAT(T)LAKOZZ” elnevezéssel útjára indított országos baleset-megelőzési kampány is a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára és azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára hívja fel a figyelmet.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában