Vádemelés

2023.04.21. 08:04

Előbb megkarmolt egy férfit Vasváron, majd enyhén ittasan vezetett egy pótkocsis traktort

Vas Vármegyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Szombathelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022 áprilisában, egy Vasvár közeli községben előzetes szóváltást követően az utcán bántalmazta a sértettet, őt megütötte, a földre lökte, majd a fekvő férfit többször megkarmolta. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. Néhány órával később a megvádolt férfi közepes fokban ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül a Fő utcán vezetett egy közlekedésre alkalmatlan, motoros részből és hozzákapcsolt pótkocsiból álló kerti traktort.

 A vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit, mivel érvényes vezetői engedély hiányában és úgy vezette a járművet, hogy a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, s mivel olyan járműszerelvénnyel közlekedett, melynek műszaki, biztonsági jellemzői nem felelnek meg a jogszabályban előírt feltételeknek. A járási ügyészség a vádlott közúti járművezetéstől eltiltását is indítványozta. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság dönt - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában