Ámokfutó

2023.05.27. 22:19

Ámokfutó autós letartóztatását indítványozta az ügyészség a szomszédos vármegyében

Indítványozták annak a 44 éves férfinek a letartóztatását, aki bár jogosítvánnyal nem rendelkezik, mégis gépkocsit vezetett, emiatt eltiltották, idén februárban többszörös visszaesőként már jogerősen elítéltek ugyanez miatt.

vn

Forrás: police.hu

A férfi mindezek dacára  2023. április 16-án dél tájt ismét útnak indult személygépkocsival Babosdöbréte és Teskánd között. A  rendőrök felismerték és mivel tudtak az előéletéről, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva utána indultak, hogy megállítsák. A férfi a rendőri jelzésnek nem tett eleget, nagy sebességgel hajtott tovább. Elért Bödére, áthajtott a falun, ám egy földútra letérve az autója elakadt. Ekkor kiugrott a gépkocsiból és az erdőbe menekült, de elfogták, eljárást indítottak ellene. Pár nappal később, 2023. április 25-én  délután Zalaegerszegen autózott, amikor  felfigyeltek rá a rendőrök és követni kezdték megkülönböztető jelzést használva. A férfi a Hock János és Malom utca kereszteződésében a lámpa tilos jelzése ellenére sem állt meg, hanem Teskánd irányába kanyarodott, ekkor a rendőrök szem elől tévesztették, így megállítására már nem volt lehetőségük - írja a zaol.hu.

A korábban történtek és az eltiltások ellenére a férfi 2023. május 9-én 23 óra tájt ismét autóval közlekedett Teskánd környékén, a rendőrök ezúttal is észrevették, és megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani. A férfi a rendőri jelzést ezúttal is figyelmen kívül hagyva a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel továbbhaladt és Teskándon át Hottóra ért, ahol a temetőnél jobbra található földes útra hajtott. A rendőrök az útviszonyok miatt a férfit szem elől tévesztették.  Mindezek után a bödei férfi 2023. május 25-én Hottón, a többszöri járművezetéstől eltiltás ellenére ismét közlekedett segédmotor-kerékpárjával, amikor a rendőrjárőrök ellenőrzésre megállították.

A többrendbeli járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntettével gyanúsított, többszörös visszaeső férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta az ügyészség.  A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott az indítványnak, és a bűnismétlés veszélyére tekintettel  pénteken 30 napra elrendelte a férfi letartóztatását.
A gyanúsított és a védője fellebbezett szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában