Két helyszínen

2023.05.17. 10:57

Bűnmegelőzési pontok Szombathelyen

Két helyszínen is várják az érdeklődőket a Vas vármegyei bűnmegelőzési szakemberek május második felében, Szombathelyen.

police.hu

Forrás: police.hu

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai két helyszínen is bűnmegelőzési pontot működtetnek Szombathelyen az alábbiak szerint - olvasható a police.hu-n.

Helyszín: Szombathely Center (Szombathely, Viktória u. 12. sz.)
Időpont: 2023. május 20-án, szombaton, 10 óra és 14 óra között időben.

Helyszín: Városi Vásárcsarnok (Szombathely, Hunyadi János u. 5-7. sz.)
Időpont: 2023. május 26-án, pénteken, 8 óra és 11 óra között időben.

Az információs pontoknál a szakemberek prevenciós tanácsokkal látják el a hozzájuk érkezőket, lehetőséget biztosítanak a kerékpárral érkezőknek arra, hogy biciklijüket a Rendőrség „BikeSafe” programjába regisztráltassák. Továbbá különböző, bűnmegelőzési témájú szórólapokat is osztanak munkatársaink.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében a következőket javasoljuk:

  1. Tudatosság: Fontos, hogy az emberek tudatában legyenek az online biztonság fontosságának, és tisztában legyenek azzal, hogy milyen típusú online fenyegetések állnak rendelkezésre.
  2. Jelszóvédelem: A jelszóvédelem fontos, és fontos, hogy az emberek erős jelszavakat használjanak, és rendszeresen változtassák meg őket.
  3. Szoftverek frissítése: A számítógépes szoftverek rendszeres frissítése segíthet az online fenyegetések elleni védelemben.
  4. Kétlépcsős hitelesítés alkalmazása: A kétlépcsős hitelesítés segíthet az online fiókok védelmében, mivel szükség lesz egy második azonosítóra a bejelentkezéshez.
  5. Adatvédelmi szabályok betartása: Az embereknek gondoskodniuk kell az adatvédelmükről, és meg kell erősíteniük azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyekkel megakadályozzák, hogy személyes adataikat rosszindulatú személyekkel osszák meg.
  6. Oktatás: Az oktatás és a felvilágosítás fontos mind a szülők, mind a gyermekek és az idősek körében, mivel ez segíthet az online fenyegetések felismerésében és megelőzésében.
  7. Online környezet megfelelő használata: Fontos, hogy a felhasználók megértsék, hogyan kell biztonságosan használni az online környezetet, és hogyan kell azonosítani és elkerülni a kártékony tartalmakat.
  8. Online kommunikáció megfelelő kezelése: Az online kommunikáció során fontos, hogy az emberek legyenek óvatosak, és ne osszanak meg személyes információkat ismeretlenekkel vagy bárkivel, akiről nem tudják, hogy kik is ők valójában.
  9. Hivatalos weboldalak használata: Az embereknek a hivatalos weboldalakat kell használniuk, ha online vásárlást vagy pénzügyi tranzakciót szeretnének végrehajtani, és kerülniük kell az ismeretlen oldalakat és az átirányításokat.

A „KiberPajzs” elnevezésű projekt honlapján (kiberpajzs.hu) – a pénzügyi tudatosság fejlesztése és a kiberbiztonsági kockázat visszaszorítása érdekében – a témához kapcsolódóan további hasznos információkat találhatnak.

Aki áldozattá vált, és úgy érzi, hogy támogatásra van szüksége, több módon is hathatós segítséghez juthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában