Nagy sebességgel

2023.05.06. 14:46

Dráma a burgenlandi határon: magyar rendőrök is üldözték a Felsőpulyánál autót megrongáló az ámokfutó embercsempészt

A grúz férfi az autóból kiszállt, gyalog akart elmenekülni, de elfogták.

vaol.hu

Forrás: orf.burgenland.at

A 27 éves grúz állampolgár a közelmúltban nagy sebességgel lépte át autójával a sopronkeresztúri (Deutschkreutz) határátkelőt. Járművében egy török ​​család ült három kisgyermekkel. A határátlépéskor a csempészt már két magyar rendőrautó is követte. A grúz Harácsony (Horitschon) irányába száguldott tovább. Az üldözésbe ekkor több ausztriai rendőrautó is becsatlakozott.

Az S31-es úton a 27 éves férfi végül a Stoob-Süd elágazásnál egy megállítani próbálkozó rendőrautónak ütközött. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőt kockázatos vezetési stílusa miatt az üldözés során több közlekedő is veszélyben volt. Felsőpulya (Oberpullendorf) térségében pedig két parkoló autó megrongálódott. A csempészt végül Szabadbárándnál (Großwarasdorf), kiszállt az autóból és gyalog bemenekült az erdőbe. A török ​​családot a járműben hagyta.

A rendőrök gyalog követték a szökevényt, szolgálati kutyákat és drónokat is bevetettek. A keresésbe még egy helikopter is becsatlakozott. Végül egy szemtanú hívta a rendőrséget, aki látta, hogy a menekülő kijön az erdőből, és beszállt egy olasz rendszámú autóba. A rendőrök nem sokkal később megállították ezt az autót az S31-es úton, Sopronújlak (Neutal) közelében. A 27 éves keresett férfin kívül további három 25, 27 és 33 éves grúz állampolgárt csempészet gyanúja miatt letartóztattak, és az ügyészség rendeletére a kismartoni (Eisenstadt) börtönbe szállították őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában