Ítélet

2023.05.30. 14:25

Garázdák álltak bíróság előtt - Két ügyben is döntést hozott a bíróság

Szombathelyi Törvényszék

Forrás: VN-archív

A Kőszegi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében garázdaság vétsége miatt hozott ítéletet kettő ügyben. Az egyikben egy büntetlen előéletű nőt 1 év 6 hónap időtartamra próbára bocsátott, míg a másikban egy büntetlen előéletű férfit 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt.

Az egyik ügy tényállása szerint a vádlott (nő) 2023. április 15-én 21 óra körül egy kőszegi sörözőben előzetes szóváltást követően tenyérrel meglökött egy másik nőt, aki a lökéstől hanyatt esett, és fejét a padlóba verte, amelytől 8 napon belüli, könnyű sérüléseket szenvedett.

A másik ügyben a vádlott (férfi) és a tanú megbeszélték, hogy 2023. április 4-én 21 órakor egy csepregi parkolóban találkoznak egymással. A vádlott, amint a tanú a megbeszélt helyszínre megérkezett, minden előzetes szóváltás nélkül zsebéből egy gázsprayt vett elő, s azzal lefújta, majd egyszer, ököllel az orr tájékán megütötte, amelytől a tanúnak szintén 8 napon belüli sérülései lettek.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, így a sörözőben, illetve az utcán tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsenek.

Mindkettő ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában