Vádemelés

2023.05.24. 08:00

Náraiban csapódott árokba az embercsempész, az utasai elszaladtak

vaol.hu

Forrás: police.hu

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a litván férfival szemben, aki a vád szerint 2022 júliusában egy tehergépkocsiba 31 szír és afgán állampolgárt vett fel a déli határ közelében azért, hogy őket a magyar-osztrák határhoz szállítsa és ezzel nekik segítséget nyújtson az államhatár meg nem engedett módon történő átlépéséhez. Az embercsempész a migránsokat órákon keresztül, étel és ital nélkül, személyszállításra alkalmatlan tehergépkocsi zárt rakterében összezsúfolva szállította, így nekik testi szenvedést okozott. A vádlott az általa vezetett járművel Nárai belterületén az árokba csapódott, ahol a rendőrök elfogták.

Az egyenruhások, állampolgári bejelentés alapján 2022. július 2-án, a délelőtti órákban, Nárai belterületén a Petőfi Sándor utcában igazoltattak egy férfit, aki egy lengyel forgalmi rendszámú tehergépkocsival az árokba hajtott. A gépkocsit egy, magát litván állampolgárságúnak mondó személy vezette. Az utasok a balesetet követően elfutottak, akik közül három személyt a rendőrök a helyszín közelében feltartóztattak.

A széleskörű adatgyűjtés, a nyomozás során beszerzett információk és a kamerafelvételek alapján a nyomozók megállapították, hogy a litván sofőr 32 migráns személyt úgy szállított az erre a célra alkalmatlan, levegőtlen raktérben, több mint öt órán keresztül, megállás nélkül, hogy a legelemibb higiéniai lehetőségeket sem biztosította - írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában