Erőszak

2023.05.03. 19:04

Rendőrre támadt két külföldi vendég Sárváron

Értesüléseink szerint a békés kisváros életét rendbontó külföldi vendégek zavarták meg a napokban. Úgy tudjuk, egy intézkedő rendőrre támadtak rá, hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el.

Tömböly Ágnes

A fürdőnél tegnap is békésen sétáltak az emberek, információink szerint pár napja itt történt az incidens

Fotó: VN

Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett az a rendőr, akire rátámadt két külföldi állampolgár - értesült a Vas Népe. Információink szerint az eset Sárváron történt, a fürdőből hívták a rendőrséget intézkedést kérve, miután néhány vendég nem tartotta be a "házirendet".

Értesüléseink szerint a kiérkező rendőrök két, 40 év körüli rendbontót - egy cseh és egy osztrák állampolgárt - szép szóval kitessékeltek a komplexumból. Úgy tudjuk, az incidens ekkor kezdődött azzal, hogy a cseh férfi az egyik rendőrt fel akarta lökni, ám nem járt sikerrel, nem tudta kibillenteni egyensúlyából. A komplexum előtt folytatódott ezután az eset: a rendőr mutatta a téren a helyet, ahol intézkedett volna, azonban a cseh állampolgár ennek információink szerint  ellenszegült, előbb rácsapott a kezére, majd nagy lendülettel köpött is egyet a kijelölt irányba. Ezt követően a rendbontó férfi el akarta hagyni a helyszínt, amit viszont már a rendőr nem hagyott.

Információink szerint a rendőr ekkor testi kényszert alkalmazott, mire közbelépett a másik, osztrák állampolgárságú férfi, aki ki akarta szabadítani társát: fojtó fogással karolta át a rendőr nyakát, hogy lehúzza róla. Úgy tudjuk, hogy a dulakodás közben az osztrák vendég nemcsak a rendőr ruházatát szabta el, hanem derekáról a taktikai övet is lerántotta. Az érintett rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a két külföldi férfit pedig gyanúsítottként őrizetbe vették, értesüléseink szerint hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet.

Információink megerősítése érdekében tegnap először a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferenséhez fordultunk. Seffer Lilla r. őrnagy, sajtószóvivő gyorsan válaszolt, egyben jelezte, az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel. Így oda is megküldtük kérdéseinket, lapzártánkig a Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivőjétől nem érkezett válasz. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában