Közösségi oldalon látták

2023.05.24. 18:57

Szombathelyi bevásárlóközpont parkolójában csapott le a NAV - Rettentő mennyiségű Elf Bart foglaltak le - videó

Az árut lefoglalták, az eladó több millió forintos bírságra számíthat.

vaol.hu

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni. A revizorok rekordmennyiségű, 1050 Elf Bart rendeltek tőle több mint kétmillió forintért - közölték.

A pénzügyőrök arról számoltak be, hogy az átadás egy szombathelyi bevásárlóközpont parkolójában volt. Bemutatkozás után lefoglalták a meglepett eladótól a jelentős mennyiségű Elf Bart. A találkozó után a NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az eldó lakásán még további 180 Elf Bart találtak. Ezeket is lefoglalták.

A revizorok az adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedéki jogsértés miatt eljárást indítottak. Az összesen 1230 lefoglalt Elf Bar piaci értéke meghaladja a négymillió forintot, a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány pedig a félmillió forintot, ezért jelzést tettek a NAV bűnügyi szakterületének is.

Magyarországon a dohánytermékek kiskereskedelme csak koncessziós szerződéssel végezhető. Nem érdemes kockáztatni az illegális árusítással, ugyanis az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt a NAV által kiszabható bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 1 millió forinttól 50 millió forintig terjedő bírsággal sújtja a magánszemély eladót.

A különböző ízesítésű, illegális elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, sőt, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. A NAV továbbra is fokozott figyelmet fordít az árusítók kiszűrésére - fűzték hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában