Elhunyt egy futó

2023.05.21. 15:12

Tragédia miatt bezárták a Futókörök Napját a szomszédos vármegyében

A harmadik legtöbb kört futó versenyző lett rosszul a Báger-ringen, ám hiába érkezett gyors segítség és küzdöttek a szakemberek újraélesztésén, nem tudták megmenteni. Bezárták a Futókörök Napját Mosonmagyaróváron.

kisalfold.hu

Forrás: MW-archív

A mosonmagyaróvári önkormányzat először csatlakozott a Futókörök Napjához, melyen idén 25 város képviseltette magát. Vasárnap várták a futás szerelmeseit és minden mozogni vágyót a Báger-tó melletti futókörre. A terv szerint a nap folyamán a mosonmagyaróvári sportegyesületek sorra rótták volna a köröket, ám további civil szervezetek, családok is bekapcsolódtak.

Délelőtt 9 órakor rajtoltak el az első futók, köztük a szombati győztes meccs után a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club felnőtt csapata és vezetőedzőjük, Gyurka János, de az utánpótlás is képviseltette magát. Velük együtt indultak a MOGAAC kosárlabda csapatából is a fiúk, s a profi sportolók mellett sokan érkeztek gyerekkel, családosan egy közös mozgásra - írja a kisalfold.hu.

A Lajta-parti város az első órában az élmezőnyben szerepelt a 25 város között. És ekkor érkezett a tragédia híre...

– Bátyám naponta edzett, elsősorban biciklizett és túrázott, sok versenyen szerepelt eredményesen. A futás nemrég jött az életébe. Nem tudok arról, hogy bármilyen egészségügyi gondja lett volna – osztotta meg az elhunyt sportoló testvére, Mezei Gábor, aki azonnal a helyszínre sietett.

Mezei József már több körön is túl volt (a hivatalos honlapon 16 kör szerepel a neve mellett), amikor összeesett a futópályán. Egy futótárs kezdte el az újraélesztését, s pillanatokon belül odaért a versenyt biztosító Oxy-Mov munkatársa is, majd a mentőszolgálat, ám a gyors beavatkozás ellenére életét vesztette.

– Nehéz döntést hoztunk, hogy kegyeleti okból bezárjuk a versenyt. Nagyon sajnáljuk, ami történt és őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak. Tudjuk, hogy sokan készültek a versenyre, de most annak bezárása volt a legjobb megoldás – hangsúlyozta Iváncsics János alpolgármester, aki maga is több kört futott.

– Nagyon sokan kijöttek, többen is, mint amire mi számítottunk, így az első órában hosszabb sorok alakultak ki a regisztrációnál. Köszönjük a helyi egyesületeknek, hobbi sportolóknak, családoknak az érdeklődését. A városvezetés, sportegyesületek közös döntése volt a verseny lezárása – tette hozzá Takács László, a főszervezést felvállaló Strucc Futóklub SE elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában