Szigeten rekedtek

2023.06.09. 09:45

Bajbajutott kajakozókat mentettek a tűzoltók a megáradt Rába folyó fogságából - frissítés

Dugólétrák és mentőkötelek segítségével mentették a bajbajutott embereket a körmendi és a szentgotthárdi hivatásos egységek pénteken hajnalban. Munkájukat a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói segítették.

Tóth Judit

Illusztráció!

Forrás: Szendi Péter

Ártéren akadt fenn a kajakja annak a három túrázónak, akiket később a megáradt Rába folyó tartott fogságban Rábagyarmatnál. A folyó egy szigetet alakított ki az emberek és a part között, akik nem tudtak biztonságosan átjutni a szárazföldre, így segítséget kértek. A bajbajutott emberek mentésére a körmendi és a szentgotthárdi hivatásos, valamint a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit riasztották. Az egységek csak gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt, akiknek a munkáját a nehéz látási viszonyok mellett a hordalékkal teli folyó is nehezítette. A tűzoltók a mentés legbiztonságosabb módjának azt látták, ha a tőlük tíz méterre lévő embereket úgy segítik át a partra, hogy dugólétrák és mentőkötelek segítségével egy hidat alakítanak ki. A mentés sikeresnek bizonyult, mindhárom ember biztonságosan a partra jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában