Indítvány

2023.06.05. 09:17

Először jelzőtáblának, majd nem sokkal utána villanyoszlopnak csapódott a részeg vasi sofőr

vaol.hu

Illusztráció

Forrás: MW/archív

Fotó: Csapó Balázs

Hivatalos közleményben arról tájékoztatták lapunkat, hogy a Vas Vármegyei Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta a közúti járművezetéstől eltiltás büntetés súlyosítását azon vádlott ügyében, akit a Szombathelyi Járási Ügyészség vádirata alapján eljáró Szombathelyi Járásbíróság ittas járművezetés vétsége miatt marasztalt el. A járásbíróság ítélete szerint a vádlott közepes fokban ittasan vezette személygépkocsiját, melynek során elveszítette uralmát a jármű felett és nekiütközött egy jelzőtáblákat tartó oszlopnak. Az ütközést követően az ittas sofőr visszatért az úttestre, és elhajtott. Később, egy másik útszakaszon szintén letért az úttestről és egy villanyoszlopnak csapódott.

 A Szombathelyi Járásbíróság a férfit pénzbüntetés mellett 2 év „B” kategóriájú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyész valamennyi járműkategóriát érintő, teljes körű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, melyet a másodfokú ügyészség fenntartott. A Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként osztotta az ügyészség álláspontját, ezért az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy a vádlottal szemben 2 év teljes körű közúti járművezetéstől eltiltást alkalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában