Nyomozás

2023.06.05. 14:06

Emberölési kísérlet egy szombathelyi szakorvos ellen: itt tart a büntetőeljárás

Meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a férfinak és nőnek, akiket azzal gyanúsítanak: az asszony férjét szombathelyi családi házukban meg akarták ölni – értesült a Vas Népe. Kérdéseinkkel a Szombathelyi Törvényszék és a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőihez fordultunk.

Vas Népe

Forrás: VN

Sokakat megdöbbentett márciusban a hír, amikor kiderült: egy közismert szombathelyi szakorvos a sértettje, pedagógus felesége pedig az egyik gyanúsítottja annak a büntetőeljárásnak, ami emberölés bűntett kísérlete miatt indult. 

Mint arról akkor beszámoltunk: Az ügyben eljáró nyomozási bíró, a két gyanúsítottat – egy 26 éves gersekaráti férfit társával, egy 56 éves nővel együtt – 30 napra letartóztatta. A Vas Népe úgy értesült: időközben előzetes letartóztatásukat meghosszabbították.

„A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a 2023. április 11-én meghozott végzéseivel – amelyeket a másodfokú bíróság május 2. napján hagyott helyben – a gyanúsítottak letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb további három hónapig, 2023. július 16. napjáig meghosszabbította” – válaszolta érdeklődésünkre dr. Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék sajtószóvivője.

A Vas Vármegyei Főügyészség még márciusi közleményében tájékoztatott arról, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés veszélye, megnehezíthetik a bizonyítást, valamint attól is tartani lehetett, hogy a megkísérelt bűncselekményt véghez viszik.

Az eljárás jelenleg is folyamatban van – tudtuk meg Seffer Lilla r. őrnagytól, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől, aki azt is hozzátette: „(…) a nyomozás érdekeire tekintettel a korábban kiadott közleményen kívül egyéb információt nem áll módomban adni”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában