Országos program

2023.06.03. 19:12

Szabályosan közlekedik a család - Szombathelyen is kiderült, fontos a szülői példamutatás - fotók

A szülők és a gyerekek is sikeresen vették az akadályokat az idei Közlekedik a család vetélkedőn, amelyet a Vas vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szervez minden évben egy országos program keretében.

vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

A verseny elsősorban a biztonságos és balesetmentes közlekedést célozza, de kiemeli a családok nevelő erejének fontosságát is, amelyben kiemelt figyelmet kap a szülői példamutatás. 

A gyerekek már korán elsajátíthatják a biztonságos közlekedés feltételeit. Idén 15 család regisztrált előre a kozlekedikacsalad.hu oldalon meghirdetett versenyre, de a nevezéseket a helyszínen is be lehetett nyújtani, így összesen 18 család mérhette össze tudását. A vetélkedő kilenc állomását kellett teljesíteni, melyhez szükség volt logikai, matematikai és közlekedési ismeretekre, az akadálypályákon pedig az ügyességre. Kifejezetten érdekes feladat volt az úgynevezett ittas szemüveg használata vezetés közben, amellyel a vezető megtapasztalhatta, hogy milyen veszélyes is alkoholos befolyásoltság alatt vezetni. A győztes család részt vehet az országos döntőn is, ahol már komoly tétje lesz a vetélkedőnek, hiszen az első helyezett egy új autóval lehet majd gazdagabb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában