Hétvégi összegzés

2023.06.05. 10:35

Vasi utakon történt: Kondorfánál sérült meg súlyosan egy motoros, egymás után kétszer is lebukott egy ittas sofőr

Kétszer is volán mögé ült az eltiltás hatálya alatt álló, ittas férfi. A jármű indítókulcsát is elvették az egyenruhások.

vaol.hu

Illusztráció!

Az egyenruhások 2023. június 5-én 11 óra után igazoltattak egy helyi járművezetőt Szombathelyen, a Jégpince utcában. A férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, továbbá megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel a Szombathelyi Járásbíróság már korábban eltiltotta a vezetéstől. A 47 éves szombathelyi férfit további mintavételre is előállították. Egy órával később a sofőr újra járművébe szállt és a járőrök ezúttal a Középhegyi úton vonták intézkedés alá. Vele szemben ismét jelzett az alkoholszonda. Előállították, valamint a gépjármű indítókulcsait is elvették tőle. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult - írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Egy helyi gépkocsivezetővel szemben 2023. június 3-án, Csepregen mutatott pozitív értéket az alkoholszonda a közúti ellenőrzések során, így őt a Kőszegi Rendőrkapitányságra előállították további mintavételre. A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2023. június 3-án, a délelőtti órákban a 7453-as számú úton. Egy dunabogdányi férfi motorkerékpárral közlekedett Kondorfa felől Csörötnek irányába. Haladása során a 10-es kilométerszelvényben elvesztette uralmát járműve felett és lesodródott az útról, majd szalagkorlátnak ütközött, végül egy jelzőtáblának csapódva állt meg. A motoros a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyosan megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában