A lakás füsttel telítődött

2023.09.18. 20:57

Tűz volt egy szombathelyi családi házban - Ágyban dohányzás vezetett tragédiához - frissítve, galéria

Vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Hétfőn este nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szombathelyen füst áramlik egy sorház egyik lakásából. Két járművel tizenegy tűzoltó vonult a Nagy Lajos király utcai sorházhoz, amelynek az egyik harminc négyzetméteres lakásában izzott egy ágy és annak környezete. A tűzoltók kiérkezése előtt rokonok hozták ki az épületből az ott lakó magatehetetlen idős férfit, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. 

A tűzoltók az izzó részeket visszahűtötték, hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A négylakásos sorház többi lakását nem érintette a tűz.

Forrás: OKF

A jelek szerint a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni.

Egy égő, vagy akár csak parázsló matrac rendkívül erősen füstöl, ezért a hálószobában különösen fontos az elővigyázatosság. Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni. A leggyakrabban ágyban dohányzás miatt keletkezik tűz a hálószobában.

Előzmény:

Tűz volt Szombathelyen, egy Nagy Lajos király utcai családi házban. Mire a város hivatásos tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai kiérkeztek a helyszínre, a lakás füsttel telítődött, de lángok már nem égtek. A helyszínre megérkeztek a mentők is. A tűzoltók ventillátorok segítségével átszellőztetik a házat. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták - közölte a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában