Újabb részletek

2024.06.14. 17:30

Tárgyalás: tagadja a férfi és a nő, hogy meg akarták volna ölni a vasi szakorvost

Megtartották a bizonyítási eljárás első tárgyalási napját az ismert szombathelyi orvos életére törő feleség, és annak szeretőjének büntetőügyében. Mindkét vádlott tagadja az emberölési kísérlet vádját.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Wolf Ferenc

Megtartották az első tárgyalási napot az ismert szombathelyi szakorvos életére törő feleség, és annak szeretőjének ügyében csütörtökön a Szombathelyi Törvényszéken. Mindkét vádlott tagadja az emberölési kísérlet vádját.

Mint arról korábban írtunk: a Vas Vármegyei Főügyészség vádirata szerint a vádlottak között – megismerkedésük után rövidesen – szerelmi viszony alakult ki. A nő úgy hitte, a férje nem egyezne bele a válásukba, ezért társával közösen elhatározták, hogy megölik. A vádirat szerint először meg akarták mérgezni a sértettet, a férjnek azonban csupán gyomorpanaszai lettek. Ezek után a szerelmesek elhatározták, hogy álmában ölik meg a férfit.

Tavaly márciusban, egyik éjjel, a szerető fóliát szorított a hálószobában alvó sértett arcára, amíg a nő lefogta a férfi lábait – derül ki a vádiratból. A kitartóan ellenálló szakorvos – miután gyermeke megzavarta a vádlottak cselekményét – felajánlotta, ha felhagynak a bántalmazásával, beleegyezik a válásba, és nem tesz feljelentést. Ekkor felesége és szeretője a bántalmazását abbahagyták, kitakarították a szobát, kimosták az ágyneműt és a függönyöket is.

A Szombathelyi Törvényszéken csütörtökön dr. Rácz József bíró elnökletével kezdődött meg a bizonyítási eljárás, melynek keretében az ügy két vádlottjának meghallgatását tervezték. Az első rendű vádlott, a fiatalember védőügyvédje, dr. Popgyákunik Péter úgy tájékoztatta lapunkat, hogy védence ezúttal nem tett vallomást, míg a másodrendű vádlott nő nem zárkózott el attól. A bíró azonban így is felolvasta a korábban született vallomásaikat. Az ügyvéd elmondása szerint mindketten vitatják azt, hogy itt bármiféle emberölési szándék lett volna.

– Az első rendű vádlott a súlyos testi sértésben elismeri a bűnösségét. Ha nem állna meg az emberölési kísérlet vádja, akkor még az is kérdéses lehet, hogy ez súlyos testi sértés, avagy életveszélyt okozó testi sértés. Ezt a szakértőknek kell megállapítaniuk – fogalmazott dr. Popgyákunik Péter.

A szakértők tervezett meghallgatására azonban nem került sor, mivel a bíróság délután azokat a főként messengeren folytatatott üzenetváltásokat vizsgálta, melyeket a két vádlott váltott egymással a bűncselekménnyel kapcsolatos időszakban.

Dr. Rácz József szeptember 19-ére tűzte ki a következő tárgyalási napot, amikor a vádlottak, valamint a tanúk meghallgatására kerülhet sor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában