Dráma a közúton

2024.06.12. 10:58

Örökre hálás leszek a tanároknak! - mondta kőszegi buszbalesettel kapcsolatban az egyik kisfiú édesanyja

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

A Bors elérte az egyik kisdiák édesanyját, Ágnest:

- Életem végéig hálás leszek a kísérő tanároknak, akik gondoskodtak arról, hogy a gyerekek be legyenek kötve a buszon. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj. Jelenleg még a kórházban várjuk Zalán eredményeit, de nagy valószínűséggel még az agyrázkódást is megúszta 

– mondta a lapnak az édesanya.

Összesen hat gyermeket szállítottak a helyszínről kórházba, nagy valószínűséggel inkább csak elővigyázatosságból.

- Amikor meghallottuk a baleset hírét, természetesen ijedten hívogattuk egymást a szülőtársakkal. Aki csak tehette, a helyszínre sietett. A gyerekek természetesen megijedtek, többen sírtak is, de a tanárok igyekeztek őket megnyugtatni. Elismerést érdemelnek, hogy milyen higgadtan tudták kezelni a helyzetet.

A lap megpróbálta szóra bírni az intézmény vezetőjét is, de ő határozottan elzárkózott a nyilatkozattól.

Korábban írtuk

Ahogy arról beszámoltunk, harminc gyerek utazott azon a buszon, amelyik szerdán délelőtt borult fel Kőszegnél. A harminc kisgyerek és a három kísérő Fertőrákosról tartott Kőszegre osztálykirándulásra. A gyerekek második osztályosok, 8-9 évesek. Összesen hat gyerekeket kellett a mentőknek kisebb sérülésekkel a szombathelyi kórházba szállítani, mindenkit megvizsgáltak a helyszínen.

Az útszakasz továbbra is le van zárva, a helyszínre több szülő is megérkezett.

A busz egy balra ívelő kanyar után hajtott a felázott, szűk padkára, ahonnét a sofőr megpróbálta visszakormányozni a járművet az útra, de nem sikerült. A szűk padkán sokáig haladt a jármű megdőlve, mielőtt az oldalára borult a meredek töltésen. Úgy tudjuk, hogy a jármű nem haladt gyorsan.

Előzmény:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában