Vádat emeltek ellene

2024.07.09. 09:16

Ittasan és bódultan amortizálta le a postahivatalt a 20 éves szomszédos vármegyei férfi

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A 20 éves zalaegerszegi férfi 2023. augusztus 31-én délben időben erősen ittas és bódult állapotban bement a Zalaegerszeg-Kertvárosában lévő postahivatalba, majd amikor a hivatalvezető helyettese érdeklődött miben segíthetne, a vádlott közölte, hogy euróra van szüksége, kezdte kedd reggeli beszámolóját dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője - írta a zaol.hu.

A férfi ekkor váratlanul kirántotta a fizető ablak alatt kihelyezett POS terminált, a lendülettől a földre esett, majd az ügyfélteret a kiszolgáló tértől elválasztó üvegfalba ököllel belecsapott, ami ennek hatására pókhálósan betörött. Ezt követően egy másik munkaablak előtti POS terminált kezdte rángatni, majd a kiszolgálótérhez vezető átjáró melletti falon felmászott és a vezetéktakaró lemezen át bejutott a kezelőtérbe.

A postai dolgozók rémületükben bemenekültek egy irodába, a vádlott pedig a belső részen kezdett törni-zúzni, lerántotta a csomagmérleget, egy nyomtatót, egy pénztárgép átadó tálcáját, a felvételi, valamint a főpénztár előtti helyiségben található munkaasztal felső fiókját.

Végül visszamászott az ügyféltérbe, majd a kabátját a hivatalban elhajítva távozott az épületből. Távozása során a postahivatal előtt elhelyezett szemeteskukát a rögzített helyéről leszedte, annak tartalmát a földre szórta, majd a hulladéktárolót eldobta.

A férfi a Magyar Posta Zrt. sértett részére 190.500,- Ft kárt okozott, mivel a biztonsági üveget cserélni kellett. A kár az eljárás során nem térült meg. Cselekményével olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben garázdaság vétsége, kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában