vonat és autó

2018.02.19. 10:20

Halálos Baleset történt Nagysimonyi belterületén (frissítve)

Forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett útszakaszon.

Tersztyánszky Krisztina

Halálos baleset történt február 19-én, hétfőn délelőtt 9.45 körül Nagysimonyi belterületén, a településnek Celldömölkhöz legközelebb eső vasúti átjárójánál. A Szombathelyről Celldömölk felé közlekedő személyvonat ütközött egy Opel terepjáróval. A gépkocsiban csak egy személy utazott, a vezető, egy idősebb férfi, aki az ütközés során életét vesztette. Holttestét a sárvári hivatásos és a celldömölki önkormányzati tűzoltók feszítővágóval emelték ki a roncsok közül.

A 42 éves zalaegerszegi mozdonyvezető elmondta: körülbelül 80 kilométeres sebességgel közeledett a fénysorompóval védett, félsorompóval azonban nem rendelkező átjáróhoz, amikor észlelte, hogy egy autó balról, a mező felől fékezés nélkül a sínekre hajt. Azonnal vészfékezett és dudált, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A síneken a kereszteződéstől mintegy 230 métert tolta maga előtt az autót, melynek utánfutója is leszakadt az ütközéstől.

A vonaton utazó 14 utas közül senki sem sérült meg, őket egy magánvállalkozó autóbusszal szállította el úticéljukig. A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt a rendőrök a nagysimonyi Hársfa utcát lezárták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában