Egyre több részlet derül ki

2018.01.23. 21:15

Báloztak és bunyóztak Kőszegen

Komoly visszhangot váltott ki egy vasárnap hajnali verekedés Kőszegen. Az esetről megkérdeztük a gyanúba keveredett magyar bajnok ökölvívót, Hámori Ádámot is.

Tóth Gábor

A lavinát egy fiatalember Facebook-bejegyzése indította el: arról számolt be, hogy hajnalban egy bálból tartott hazafelé három hölgy társaságában, amikor négyen rájuk támadtak, és megverték őket. Az értékeik nem kellettek a támadóknak, ebből a fiatalember azt szűrte le, hogy erőfitogtatás volt a támadás indoka. A Facebook-bejegyzéshez pedig egy lila monoklis képet is csatolt „illusztrációnak”. Hétfői számunkban megírtuk: a rendőrség vizsgálja a történteket.

Később a rendőrség közleményében fedeztük fel a gyanúsítottak között a H. Á. Bence nevet. Nem volt nehéz kideríteni, hogy Hámori Ádámról, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület négyszeres felnőtt magyar bajnokáról, egyben válogatott bokszolójáról van szó, aki készséggel állt lapunk rendelkezésére.

- A Balog iskolában rendezett farsangi bálon vettünk részt egy kisebb baráti társasággal – elevenítette fel az eseményeket Hámori Ádám. – Ekkor történt, hogy néhány lány belekötött a barátnőmbe, lökdösték, próbálták provokálni. A biztonsági személyzet közbelépett, kiterelte az iskola elé a heveskedőket – ekkor már többen is bekapcsolódtak a konfliktusba. Én a balhézók közé álltam, próbáltam szétválasztani a feleket. És nem tagadom: kifelé menet meglöktem a Facebook-bejegyzést később író srácot, de csak azért, hogy ezzel is nyomatékosítsam: fejezze be végre a fesztivált, az erősködést. Én nem ütöttem, és azt sem láttam, hogy valaki megütötte volna. Tudomásom szerint egyébként az, aki megütötte, már be is ismerte a tettét a rendőrségi vizsgálaton. Mindenesetre kellemetlen számomra az egész ügy. Bokszoló vagyok, csak a ringben verekszem. Tisztában vagyok vele, hogy az én tudásommal, erőmmel mekkorát ütök – komoly sérülést okozhatnék bárkinek. Aki ismer engem, az tudja, hogy nem vagyok az az utcán verekedő, az erejét az éjszakában fitogtató típus. Természetesen állok bármilyen vizsgálat elé – zárta szavait Hámori.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában