Tragédia

2018.11.30. 13:08

Halálos baleset történt Sárvár és Rábapaty között – lezuhant egy motoros kisrepülőgép (Videóval frissítve)

A gép zuhanáskor egy villanyvezetéket is elszakított, ezért a környéken nincs áram.

Horváth Balázs, MTI, Police.hu

Fotó: Horváth Balázs

Frissítve:

15:50

Első információinkkal ellentétben a kisrepülő nem Tokorcson, hanem Szombathelyen szállt fel késő délelőtt, majd a gép Sárvár közelében a déli órákban egy villanyoszlopnak ütközött.

Fotó: Horváth Balázs

A sérült repülő még több száz métert tovább tudott repülni, de Sárvár és Rábapaty között lezuhant.

Fotó: Horváth Balázs

A gépet egy 65 éves sárvári férfi vezette, aki a helyszínen életét vesztette. Úgy tudjuk, hogy tapasztalt pilóta volt, korábban másik gépe is volt már, sokszor repült errefelé, a környékbeliek jól ismerték a gépet.

Fotó: Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Jelenleg még tart a helyszínelés, Budapestről is érkeztek szakértők a vizsgálathoz.

14:35

13.50

A police.hu hivatalos közleményben számolt be a tragédiáról:

Légi közlekedési baleset történt 2018. november 30-án 12 óra 18 perckor Sárvár és Rábapaty között. Egy kisrepülőgép eddig tisztázatlan körülmények között a 84-es számú főút 66-os kilométerszelvényénél található mezőgazdasági területre zuhant. A légi járművet egy 65 éves sárvári férfi vezette, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az elsődleges információk szerint a baleset következtében egy villanyoszlop is megrongálódott, ezért Rábasömjén egész területén, valamint Rábapaty és Sárvár egyes részein az áramellátás szünetel.

A helyszínelés és a műszaki mentés jelenleg is folyamatban van.

 

13.30

Pénteken kora délután Sárvár és Rábapaty között történt halálos repülőbaleset. Úgy tudjuk, hogy a gép Tokorcsról szállt fel, és nem sokkal később Sárvár közelében zuhant le. A pilóta egyedül ült a gépen, a becsapódáskor azonnal életét vesztette. A gép zuhanáskor egy villanyvezetéket is elszakított, ezért a környéken nincs áram.

Információink szerint a pilóta sárvári, és tapasztalt volt. Ezt a gépet az elmúlt években szerezte be.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

 

Fotó: Horváth Balázs

 

13.15

Az MTI is beszámolt az esettel kapcsolatban: a gép szárnyából szivárog az üzemanyag, a tűzoltók a helyszínen dolgoznak, a területet a rendőrség lezárta, a baleseti helyszínelés megkezdődött.

Az MTI információja szerint a lezuhant gép elhunyt pilótája Vas megyei lakos, aki az eddigi adatok szerint egyedül utazott a gépen.

13.07

Sárvár és Rábapaty közötti szakaszon egy motoros repülőgép zuhant le, a pilóta a helyszínen életét vesztette. Úgy tudjuk, hogy sárvári lakos vezette a gépet.Kollégánk már úton van a helyszínre, mihelyt többet tudunk, azonnal beszámolunk a fejleményekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában