Ítélet született

2018.09.19. 09:47

Majdnem megölte élettársát a hegyfalui férfi – 12 évet kapott

Majdnem halálra verte élettársát a vádlott tavaly májusban. Most született ítélet a Szombathelyi Törvényszéken: 12 év fegyházbüntetést kapott, a döntés jogerős.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Két éve ismerkedett meg a vádlott és sértett a szombathelyi kórházban, már ott megbeszélték, hogy kezelésük után összeköltöznek Hegyfalun. Ez meg is történt, eleinte problémamentes volt a kapcsolat, aztán egyre többször előkerült az ital, és féltékenykedés miatt is veszekedtek.

A vádlottnak egyre többször eljárt a keze – élettársa azonban tűrte az ütéseket, nem tett feljelentést. Tavaly májusban elfajult egy veszekedés, miután a pár megivott két liter bort.

A későbbi vádlott rúgta, ütötte, fojtogatta élettársát. Majd leöntötte vízzel és lefeküdt mellé aludni. Aztán felkelt és elment a kocsmába. Ott is ivott, majd hazafelé „megpihent” a templomkertben: aludt egy darabig. Hazaérve látta, hogy élettársa ugyanúgy fekszik, ahogy hagyta – lefeküdt mellé aludni. Másnap reggelre sem mozdult a megvert élettárs, bántalmazója a legjobbnak látta, ha elmegy a boltba borért. Vett két litert, a felét megitta, a másikat a mozdulatlan élettársának kínálta.

Volt egy tanú: ő hívta a rendőrséget.

A megvert élettárs közvetlen életveszélyben volt, a szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti az életét, de maradandó fogyatékosságot szenvedett. A bíróság a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 12 év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős, azt az ügyész a vádlott, és a védő is tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában