Régióhő

2017.09.15. 21:33

25 éves a Körmend, Szentgotthárd és Vasvár alapította Régióhő

A körmendi, szentgotthárdi és vasvári önkormányzatok által alapított Régióhő Kft. 25 éves jubileumát ünnepelték Körmenden a Batthyány Örökség Központ Színháztermében pénteken.

mp

Majthényi László megyei közgyűlési elnök emléklapot adott át Németh Istvánnak, a távhőszolgáltató vezetőjének Fotó: Jámbori Tamás

A három város távhőszolgáltatási együttműködése példaértékű. Fejlesztési, ármeghatározási kérdésekben külön-külön döntenek, cégirányítási kérdésekben közösen. Az összhang egyértelmű: 239, teljes egyetértésben megszületett taggyűlési határozat jelzi.A három város távhőszolgáltatási együttműködése példaértékű. Fejlesztési, ármeghatározási kérdésekben külön-külön döntenek, cégirányítási kérdésekben közösen. Az összhang egyértelmű: 239, teljes egyetértésben megszületett taggyűlési határozat jelzi.A megjelenteket Bebes István, Körmend polgármestere köszöntötte, majd V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője idézte fel a kezdeteket. Míg a távhő eleinte kiváltság volt, később nemkívánatos, mára – a fejlődésnek és a rezsicsökkentésnek is köszönhetően – felértékelődnek azok a települések, ahol korszerű fűtési rendszer működik – húzta alá V. Németh Zsolt, aki szerint a környezeti terhek tekintetében a jövőben a levegőszennyezés lesz a központi kérdés.

Majthényi László megyei közgyűlési elnök emléklapot adott át Németh Istvánnak, a távhőszolgáltató vezetőjének Fotó: Jámbori Tamás

Egy pilisi faluban rosszabb a levegő a fűtési szezonban, mint Budapesten. Át-alakultak a szokások, a lakosság olyan hulladékokkal fűt, ami jól ég, de mérgez.Az évforduló alkalmából Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke emléklapot adott át Németh Istvánnak, a három városban illetékes távhőszolgáltató vezetőjének. Németh István, a cég ügyvezetője egyebek között arról beszélt, hogyan lett a háztartási tüzelőanyagból földgáz, hogyan lettek kondenzációs gázkazánok, geotermikus rendszer, biomassza és korszerű hővezetékek. A minőségi munka nem marad díjazás nélkül. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége létrehozza a távhő minőséget és ökotudatosságot elismerő ökocímkerendszert, amelyben a távhőrendszerek energiahatékonyságát és környezetvédelmi fejlettségét minősítik. Körmend és Vasvár a széndioxid-kibocsátás mutatója alapján a legmagasabb minősítést kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában