Fergeteges falunap

2017.09.21. 10:19

Érték és közösség a gencsapáti falunapon

Szeptember 9-én, a gencsapáti sportpályán helyi értékek bemutatására és egy közös együttlétre invitálták Gencsapáti lakóit és közösségeit. Idén nemzeti értékeink jegyében szervezték a programot. A néptánc, népzene, a magyar cigányzene és az operett műfaj bemutatásával, intézmények, közösségek műsorával, helyi gasztronómiával fűszerezve.

Civil Tudósítónktól

Maki csapat

Gencsapáti ízei címmel – ahogy már hagyományosan öt éve – főzőversenyt hirdettek, amelyre 11 csapat, családok, közösségek, baráti társaságok, civil szervezetek jelentkeztek.

Ágh Péter és Bodorkós Ferenc sörcsapolása
Fotók: Civil Tudósítónktól
Perenye Team

De megtisztelte a rendezvényt a szomszéd is, hiszen a Perenye-team is sikerrel képviseltette magát az eseményen.

Állandó segítők

Itt voltak a Rottyantók az Ady rémei, a Marhajók, a Makisok, Seprenyi Brunó, a Folkkalória, az Apáti Kertészek, a Kiss Kertészet, Anya lefőzi apát és a Csipet csapat is. Jobbnál jobb étkeket kóstolhatott a zsűri: Imre Viktória Perenye, Kiss Tibor Gyöngyösfalu, Virág János Lukácsháza polgármesterei és Babócsiné Márti vettek részt a korántsem egyszerű munkában.

Apponyi Albert Általános Iskola műsorából

Véleményük szerint olyan jól sikerült mindenkinek a bemutatkozás, hogy csupa különdíjas csapatot köszönthettek az eredményhirdetésnél.

Big Mouse Band

A harmadik helyezést nyerte el a Marhajók csapata, második díjat kapott a Perenye-Team, első díjat és Perenye különdíját, a Kiss Kertészet vásárlási utalványát nyerte a Maki csapat (a Gencsapáti Gyermekotthon képviseletében).

Ispiláng
Kópic
Maki csapat, az első helyezett

A Egészségsátorban a Gencsapáti Idősek Klubja és a védőnői szolgálat közreműködésével vérnyomás- és cukormérés zajlott, a kicsiket arcfestés, csúszda és ugrálóvár várta.

Marhajók csapata

A Gencsapáti-Perenye Polgárőr Egyesület tagjainak családi napot szervezett a rendezvényen.

Ovisok műsora

15 órakor kezdődött a színpadi program a Gyöngyös-kert Óvoda nagycsoportosainak előadásával, majd köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bodorkós Ferenc, Gencsapáti polgármestere.

Színpadon a Gyöngyös kert Óvoda nagycsoportosai

Ágh Péter az ovisok műsorára hívta fel a figyelmet, hogy milyen sokan filmezték, fotózták a legkisebbeket, értük is vannak Gencsapáti fejlesztési programjai, hiszen ők a jövő. További közös munkára kérte a helyi közösséget, ahogy Bodorkós Ferenc polgármester is, aki beszámolt az aktuális út- és járdaépítési programról és a helyi intézmények várható felújításáról. A köszöntők után közösen csapra verték az önkormányzat által felajánlott söröshordót, majd kínálták is az egybegyűlteknek, a finom pörkölt és debreceni mellé.

Közben egy igazán nemes küzdelmet, a Gencsapáti – Gyöngyösfalu öregfiúk focimeccset tekinthették meg az érdeklődők.

Az Apponyi Albert Általános iskolások színvonalas műsorában az iskola kórusa, táncos és énekes produkciók váltották egymást a színpadon, nagy tapsot kaptak a közönségtől.

A Vasi Népdalstúdió Csicsergő és Boróka csoportja sárközi és somogyi dalokat énekelt, majd a Boglya Népzenei Együttes muzsikájára a helyi táncos közösségek, a Kiskópic, Kópic, Ispiláng és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes műsorát (benne: vasi, bukovinai, szebényi, mezőségi táncokat) láthatott a nagyérdemű.

Cigánymuzsika következett Batyi Árpád Kala és Horváth Tamás Csuta előadásában, majd már hazajáró előadóként a Big Mouse Band operettzenéjére már táncra is perdült a sátor népe. Németh Róbert is talpalávalót játszott a közönségnek, majd az Unikum együttes báljával ért véget a nap, ahol valóban a helyi érték és közösség volt a lényeg!

Fotó: Ohr Tibor, Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár

Szöveg: Varga Albin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában