MAGYARSZOMBATFA

2017.09.19. 12:30

Felteltek a vízelvezető árkok, több ház veszélyben van Magyarszombatfán

Négy ingatlant fenyeget a településen a közvetlen vízbetörés. Önkéntes tűzoltók, polgárőrök védik a házakat: vizet szivattyúznak, homokzsákokkal védekeznek.

Tóth Kata

– Jön a víz, védekezünk! Szerencsére emberek nincsenek veszélyben, de négy ingatlant fenyeget jelenleg a közvetlen vízbetörés. Folyamatosan mennek a szivattyúk, védjük, ami védhető – adott hírt a belvízhelyzetről Albert Attila, Magyarszombatfa polgármestere.

A föld nem tudta elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot, felteltek a vízelvezető árkok, négy lakóház közvetlen, hat pedig közvetett veszélyben van – ezt már Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte. Négy magyarszombatfai önkéntes tűzoltó egy szivattyúval, a bajánsenyeiek két szivattyúval, a helyi polgárőrség négy tagja és helyi lakosok is segédkeznek a helyszínen. A munkálatokat a körmendi tűzoltóparancsnok-helyettes irányítja. Kétezer homokzsákot vittek a helyszínre a körmendi katasztrófavédelmi kirendeltségről – ez hozzájött az ezer darabos indulókészlethez–, nyúlgátat építenek belőlük. A lenti hivatásos tűzoltókat is riasztották, ők is segítenek egy gépjárműfecskendővel. Körmenden a csapadékelvezető árkokból szivattyúzzák a vizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában