Szüret

2017.09.17. 15:56

Ilyen volt a szüreti felvonulás Lukácsházán

Még a török katonák is csatlakoztak a szüreti felvonuláshoz Lukácsházán, amely bőségesen kapott az égi áldásból. Sokan aggódva kémlelték az eget, de az indulásnál még nem nem úgy tűnt, hogy a település legszórakoztatóbb programját fenyegetné az eső.

Pungor Csaba

Hisilicon Balong

Lukácsháza és Gyöngyösfalu közti jó baráti viszonyt ismét sikerült szorosabbra kötni, hiszen a szüreti felvonulás hat helyszínen várta az érdeklődőket. A gyülekezőnél egyértelmű volt, hogy remek hangulatban fog telni, amelyhez a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki csatlakozott.

A felhozatal rendkívül színes volt, hiszen a szőlőskertek királynéja és udvarhölgyei mellett a felvonulók között ott volt akisbíró, a bírói pár. Csatlakoztak a szomszédos falu dalárdái, illetve török jelmezbe bújva jelen voltak a nemescsói önkéntes tűzoltók is.

A feldíszített lovashintók mellett nyolc trak tor szállította az utasokat a különböző helyszínekre, ahol színes műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek. Az óvodások műsora idén is elvitte a prímet. Az iskolások előadása szintén nagyon tetszett a közönségnek, de a dalárdák produkcióját is vastapssal jutalmazták.

Sajnos az időjárás Gyöngyösfalunál közbeszólt, így a rendezvény a község tornacsarnokában folytatódott. A hangulatra azonban itt sem volt panasz, hiszen az előadásokat újra megtekinthették az érdeklődők és egyetlen kísérő program sem maradt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában