Szalafő

2017.09.13. 20:42

Zöld játszótér a Pityerszeren

SZALAFŐ Kalandokat sejtető kötélpálya, emeletes kástu, csúszda és sok-sok állatfigura is várja a kicsiket az új szalafői játszótéren, hivatalosan Zöld parkban. Tegnap avatták fel, biztosan nem marad üresen a szép őszi napokon.

Bakos Ágnes

– Tizenöt éve, amikor az Őrségi Nemzeti Park megalakult, nem sokan gondolhatták, hogy egyszer játszóteret épít – kezdte köszöntőjét – Tizenöt éve, amikor az Őrségi Nemzeti Park megalakult, nem sokan gondolhatták, hogy egyszer játszóteret épít – kezdte köszöntőjét V. Németh Zsolt környezet-ügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Elmondta: mára a trendkutatók szerint az ökoturizmusé a jövő, miközben a természetturizmus nyertesei már most a nemzeti parkok, tavaly például 1,5 millió látogató fordult meg az ország természetvédelmi területein. Most egy tájba illeszkedő játszóteret kaptak a gyerekek. Szerinte vigyázni fognak rá a helyiek és mindenki, aki tiszteli az Őrséget.

 

A játszótéravató apropóján az államtitkár elmondta azt is: – A kormány a gyerekek, családok pártján áll, adójogszabályokkal, családi kedvezményekkel, lakástámogatással, és ilyen fontos a játszóterek építése is – hangsúlyozta.Hiánypótló beruházás volt a 12,8 millió forintból készült park – mondta dr. Markovics Tibor, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. Régi elhatározás volt már, hogy a gyerekeket is ki tudják szolgálni a népi műemlék-együttes körül. – Ki kell mozdítani a kicsiket a virtuális világból, fontos, hogy ilyen tereket adjanak nekik – hangsúlyozta Lugosi Arnold, Szalafő polgármestere.A park különleges elemekből áll: van benne boronaház és emeletes kástu, izgalmas csúszda, sok-sok faragott állatfigura, a tegnap tartott avató alkalmával a ló és a tehén volt a gyerekek kedvence. Sorban mászták meg a köteles elemekből és például répát formázó, fa pillérekből készült mászókarendszert. Amikor a felfedezés végére értek, akkor is feltalálták magukat a Zöld parkban: – Áron! Mit fogunk itt játszani? Legyen fogócska!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában