Apadás

2017.09.20. 10:55

A Pinka apad, a Rába ma és holnap tetőzik

A Rábán Körmendnél holnap reggel II. fokú készültséget rendelhetnek el, de aztán megindul az apadás.

Budai Dávid

Ahogyan korábban megírtuk, az elmúlt napokban Vas megyében rengeteg csapadék hullott, ezért a Rába vízszintje jelentősen megemelkedett és több helyen okozott gondot a belvíz is. A szerda reggel kilenc órai mérések szerint a Rába Szentgotthárdnál 135, Körmendnél pedig 256 centiméteren állt, a Pinkán pedig Felsőcsatárnál 127 centimétert mértek, így továbbra is mindenhol I. fokú az árvízkészültség. A vízügyi igazgatóság honlapja szerint a Pinkánál már megindult az apadás, a Rába pedig Szentgotthárdnál szerda délután tetőzik 275 centiméterrel, Körmendnél viszont csütörtökön reggel lesz a legmagasabb a vízszint, ami a várakozások szerint eléri a 395 centimétert is, ami már II. fokú készültséget jelent.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ma délelőtt ígért tájékoztatót a vízügyi helyzetről, Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pedig elmondta, hogy kedd este 22.30-kor az őriszentpéteri tűzoltók még visszamentek Bajánsenyére szivattyúzni, de mostanra ott is megoldódott a helyzet, és a katasztrófavédőknek azóta nem kellett máshol beavatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában