Civil

2017.09.26. 09:45

A fénykereszt felszenteléséről emlékeztek meg Szakonyfaluban

Szakonyfalu (Civil/Horváth R. László) – Szentírás vasárnapján Szakonyfalu kis templomában hálaadó szentmisére hívott a harang szava.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Horváth R. László

A kedvezőtlen időjárás miatt – a délutáni heves esőzés miatt megközelíthetetlenné vált a falu dombján állított fénykereszt – a templomban fogadta az egybegyűlteket Tóth Tibor plébános, aki elmondta: 2011-ben, Szent Gellért püspök emléknapján szentelték fel az ország tizenkilencedik fénykeresztjét. Kérte a híveket, hogy gyakran látogassák Jézus dicsőséges fénykeresztjét, hiszen az oda vezető Kálvária úton lehetőség nyílik a stációknál való elmélkedésre.

Fotós: Horváth R. László

Kaszás Csaba Richárd káplán homíliájában a kereszt összetartó erejéről beszélt. A Lentiben szolgálatot teljesítő tisztelendő úr hangsúlyozta: a kereszt nemcsak a fájdalmat jelzi számunkra, hanem egy közösséghez való tartozás szimbóluma is. A kereszt nem megkülönböztet, hanem összeköt minket, keresztényeket, Krisztus-hívőket.

Fotós: Horváth R. László

A kereszt egyben azt is jelzi, hogy nem vagyunk egyedül a világban, hanem van egy égi pártfogónk, akihez bárhol és bármikor felterjeszthetjük kéréseinket. Forduljunk bátran és bizalommal Mennyei Atyánkhoz, s kérésünk meghallgatásra talál.

A hálaadó istentiszteleten a felsőszölnöki Szent Cecília-templomi énekkar nyújtott zenei szolgálatot, a kegyeletes megemlékezés szeretetlakomával ért véget.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában