Piac

2017.09.08. 15:38

Most kell eltenni télire- piacozás Szombathelyen

SZOMBATHELY – Érdemes betárazni télire. Szezonja van az almának, a szőlőnek és az őszibaracknak. Jól fogy a paprika és a paradicsom.

Pintér Viktória

Horváth Emil mutatta a kínálatot és számolt be a keresletről, forgalomról Fotó: Nagy Jácint

Forrás: Nagy Jácint

Mindennek szezonja van, elkezdődtek a betakarítások – mondja Horváth Emil, aki már negyven éve árul a szombathelyi piacon. Hozzáteszi, hogy az okos ember ilyenkor tesz el télire mindent. Nem lehet tudni, hogy milyen tél lesz, jobb előre bespájzolni – ha valaki ügyes, ezzel rengeteget spórolhat. A termelő örül, hogy egyre több fiatalt érdekli, honnan szerzi be a gyümölcsöt és a zöldséget, nem elégszik meg azzal, hogy a szupermarketekben leveszi a polcról. Lecsópaprikát és paradicsomot már 199 forintos, t. v. paprikát 248 forintos kilóáron kaphatunk.

Horváth Emil mutatta a kínálatot és számolt be a keresletről, forgalomról 
Forrás: Nagy Jácint

Egy másik árus attól fél, hogy az őstermelők ki fognak kopni a piacról: sokszor több az eladó a csarnokban, mint a vevő. Azt mondja, egyre nehezebb versenyezni a hibátlan, agyonpermetezett áruval. Nála legtöbben a szilvát keresik, de a nagy meleg nem kedvezett a termésnek, idő

előtt lehullottak a gyümölcsök a fáról. Néhány standnál azért találtunk szilvát, igaz, sehol nem roskadoztak tőle az asztalok. Kilóját már 349 forintért lehetett venni.

A gyümölcsök közül most a szőlő, az alma és az őszibarack megy leginkább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában