egyetem

2017.09.11. 22:25

Ösztöndíjasokat köszöntöttek a PTE-ETK szombathelyi tanévnyitóján

Adottak az oktatás feltételei az eredményes és hatékony tanulás érdekében, hangzott el a Pécsi Tudományegyetem(PTE) Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának tegnapi tanévnyitó ünnepségén.

Tóth Kata

dfgbdfgbdfgbdfg Foto: df

Patinás egyetem jubileumi tanévében kezdik egyetemi tanulmányaikat a kar elsőévesei. Őket és a PTE SZESZI Szent-Györgyi Albert Tagintézményébe szakképzésre jelentkezőket is köszöntötte prof. dr. Betlehem József, a PTE Egészségtudományi karának dékánja. Hangsúlyozta, az egészségtudományi képzést folytató karokon az oktatógárda tudományos minősítettségi aránya kimagasló, ezenkívül gyakorlati szakemberek és megfelelő eszközpark szavatolják az oktatás megfelelő színvonalát. Szólt arról is, hogy az egészségügyi ellátórendszerben új típusú modell van kialakulóban: az ápolóképzésben cél a minél magasabb szaktudás elérése – ennek érdekében az egyetemi szintű képzésben külön ösztöndíjakat alapítottak. A hálózatok és kapcsolatok eredményességéről szól a 21. század, ezeket már most meg kell alapozni, emelte ki a dékán. A segítő szakmák egyik legszebb, de legnehezebb és felelősségteljesebb hivatását választották, amelyet csak állandó tanulással és hivatástudattal lehet ellátni, erre hívta fel az elsőévesek figyelmét Karamánné dr. Pakai Annamária, a képzési központ igazgatója. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke emlékeztetett: a jövő szempontjából fontos döntéseket, például azt, hogy ki mit kezd az egyetemi évek alatt szerzett tudással – a szülőföldjét gazdagítja vagy külföldre megy – a tanulás évei alatt kell meghozniuk a hallgatóknak.

 

- A megyeszékhely lakói büszkék lehetnek a város egészségügyi ellátására, szociális védőhálójára, oktatási intézményeire. Ez jórészt annak köszönhető, hogy a PTE szombathelyi karáról az elmúlt több mint negyedszázadban kitűnő szakemberek kerültek ki és vállalnak munkát – fogalmazott köszöntőjében Koczka Tibor alpolgármester. Tudásra, empátiára, lelki tartásra van szükség ahhoz, hogy reményt adhassanak a rászorulóknak munkájuk során – mondta útravalóul a hallgatóknak.

A fogadalomtétel után a nemzeti felsőoktatási, valamint demonstrátori ösztöndíjakat elnyert hallgatókat szólították.

A képzési központ kiemelt feladatának tekinti, hogy hallgatói magas szintű elsősegély-nyújtási ismereteket sajátítsanak el. A közös prioritások meghatározására, együttes megvalósításuk érdekében együttműködési megállapodást kötöttek a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában