Vépi vonat

2017.09.15. 08:00

Még nem tudni, miért siklott ki a vonat

SZOMBATHELY Mint arról beszámoltunk, szerda este hét óra előtt egy Szombathelyről Pétfürdőre közlekedő, 18 tartálykocsiból álló tehervonat hat eleme kisiklott, kettő pedig az oldalára borult.

Boros Patrícia

Fotó: Unger Tamás

A 95 köbméteres tartályok egyikéből ömlött a gázolaj, a másikból szivárgott. Ezekből már megkezdődött a gázolaj átfejtése az állomásra vontatott üres tartálykocsikba.

- Várhatóan pénteken vagy szombaton emelik vissza a kisiklott kocsikat a sínekre – tudtuk meg Rázó Lászlótól, a GYSEV Zrt. szóvivőjétől. Hozzátette: nagy a kár, mintegy nyolcvan-száz köbméter gázolaj folyt el a helyszínen. – A baleset körülményeit a rendőrség, a Közlekedésbiztonsági Szervezet, a GYSEV Zrt. és a Rail Cargo Hungária Zrt. jelenleg is vizsgálja – hangsúlyozta a szóvivő.

Fotó: Unger Tamás

Információink szerint a vonatról leszakadó kocsik okozták a problémát, de ezt hivatalosan nem erősítették meg az illetékesek.

A szerencsétlenségben senki sem sérült meg. A helyszínelés ideje alatt az utasokat Szombathely és Répcelak, Szombathely és Sárvár között vonatpótló autóbuszokkal szállották, csütörtökön hajnali háromkor megindult a vonatközlekedés az állomáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában