SZOMBATHELY

2017.09.27. 21:47

Kislányt sodortak el egy zebrán a Waldorfnál

Mit tehet a szülő, ha gyermekét a zebrán sodorja el egy autó? Egy felháborodott édesapa osztotta meg közösségi oldalán a lányával történteket.

Vas Népe

Fotó: Illusztráció

 

A fotó csak illusztráció. VN-archív

Minden édesapa egyik legnagyobb rémálma vált valóra. Kedd délután a tanítási idő után a Waldorf-iskola melletti kijelölt gyalogátkelőhelyen szeretett volna átkelni a kislány. A Sorok utcából egy futár érkezett teherautójával, majd a sofőr lelassított, és jelezte a gyalogosnak, hogy átkelhet az úttesten. Minden édesapa egyik legnagyobb rémálma vált valóra. Kedd délután a tanítási idő után a Waldorf-iskola melletti kijelölt gyalogátkelőhelyen szeretett volna átkelni a kislány. A Sorok utcából egy futár érkezett teherautójával, majd a sofőr lelassított, és jelezte a gyalogosnak, hogy átkelhet az úttesten. A kislány elindult, de az ellenkező irányból egy Peugeot típusú személygépkocsi érkezett. Az autó vezetője túl későn állt meg, így elsodorta a gyermeket. Azután az édesapa elmondása alapján kiszállt az autójából a nő, aki felajánlotta segítségét, hogy elviszi az orvoshoz, de ezt a halálra rémült kislány visszautasította.

Az édesapa azt nehezményezi, hogy nem értesítették azonnal a rendőrséget és a mentőt, vagy nem szóltak a lányának, hogy telefonáljon a szüleinek. Sőt még az adatait sem hagyta hátra a zöld színű személygépkocsi tulajdonosa, hogy tisztázhassák a történteket. A Peugeot-ot vezető nő azután elhajtott a helyszínről. Az esetet szemtanúként végignézte a futár, aki megerősítette, hogy a másik autó vezetője volt figyelmetlen. Az édesapa tehetetlensége miatt fordult a közösségi oldalon keresztül a nyilvánossághoz: még mindig keresi a sofőrt. A férfi bejegyzésében megjegyezte: a kocsi színe és típusa mellett egyéb ismertetőjeggyel is rendelkezett, és nyomatékosan kéri a figyelmetlen nőt, hogy jelentkezzen. A hatóságot csak abban az esetben értesítenék, ha a sofőr nem vállalja tettéért a felelősséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában