VN-RENDEZVÉNY

2017.10.10. 12:00

Akrobaták, egzotikus állatok és bohócok is érkeznek Szombathelyre a Nagycirkusszal

Már csak egyet kell aludniuk a cirkusz szerelmeseinek, ugyanis holnap 18 órakor elkezdődik a Magyar Nemzeti Cirkusz első szombathelyi előadása.

Boros Patrícia

Változatos, izgalmas programokkal várják a kicsiket és a nagyokat Fotó: Szendi Péter

Ma már nemcsak a színházi darabok, hanem a cirkuszi előadások is kétfelvonásosak. A majdnem kétórás show a Richter család Repülő emberek az orosz hintáról című produkciójával kezdődik. A műsorban a hosszú padozatú hinta olyan lendületet képes adni, hogy a rajta ügyeskedő akrobaták hihetetlen magasságokat és távolságokat képesek bejárni vele. Azt követi Rosi Hochegger bámulatos kutyarevüje, amely korábban elnyerte a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Ezüstbohóc-díját. Felejthetetlen izgalmakat ígér a közönség számára ifj. Richter József és Merrylu Casselly lóhátas balettje. Ma már nemcsak a színházi darabok, hanem a cirkuszi előadások is kétfelvonásosak.

Változatos, izgalmas programokkal várják a kicsiket és a nagyokat Fotó: Szendi Péter

A majdnem kétórás show a Richter család Repülő emberek az orosz hintáról című produkciójával kezdődik. A műsorban a hosszú padozatú hinta olyan lendületet képes adni, hogy a rajta ügyeskedő akrobaták hihetetlen magasságokat és távolságokat képesek bejárni vele. Azt követi Rosi Hochegger bámulatos kutyarevüje, amely korábban elnyerte a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Ezüstbohóc-díját. Felejthetetlen izgalmakat ígér a közönség számára ifj. Richter József és Merrylu Casselly lóhátas balettje. Fellép még a mexikói Juan Pablo Martinez, aki Tempó, tempó, tempó! című számával varázsolja el a publikumot. Nevetésben sem lesz hiány, ugyanis Szombathelyre látogat a The Michels bohóctársaság, akik műsorukat vízzel ötvözik. Azután a – nyolc afrikai fiatalból álló – Kenia Boys legújabb akrobatikus előadását csodálhatják meg az érdeklődők.A második felvonás is felejthetetlen izgalmakat ígér. A vándorcirkusz művészei igazi hungarikummal készülnek, ugyanis a Richter-csoport az egyedülálló magyar Arany Pierrot-díjas produkcióját adja elő. Tradicionális magyar viseletben szaltóznak lóról lóra, miközben a paripák vágtatnak a manézs szélén. Természetesen a nemzeti lobogós vágta sem marad el. Rosi Hochegger és patás barátja, Scout bemutatják a lóidomítás magasiskoláját. A műsorszámról sokat elmond, hogy Monte Carlóban Ezüst-díjjal jutalmazták. Ismét Magyarországon szerepel Mambó, Betty, Nanda, Tonga és Kimba, az öt afrikai elefánt René Casselly-vel, akinek nem csak műsorszámot jelentenek az állatok, igazi barátság alakult ki közöttük. A műsor végén egy idehaza még sosem látott show teszi fel a koronát az estére. A Sky-Fighters-Fmx motorosok extrém számukban húsz méter magasan repkednek a cirkuszi sátorban, amitől a nézőknek olyan érzésük támadhat, mintha beszűkült volna a tér. A Vas Népe és a Magyar Nemzeti Cirkusz közös produkciója Szombathelyen, a Sportligetben lesz látható. Az előadások hétköznapokon 18 órától, szombaton 15 és 18 órától, míg vasárnap 11 és 15 órai kezdéssel tekinthetők meg. A premierre a Vas Népe ügyfélszolgálati irodájában (Széchenyi utca 1.) válthatnak jegyet olvasóink, Vas megye kártyával rendelkező előfizetőink pedig kedvezményes áru belépőt vásárolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában