Állatok világnapja

2017.10.03. 10:00

Állati jó nap lesz!- Állatok Világnapja lesz a Váci Mihály iskolában

Az állatok világnapját ünneplik október 4-én a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában.

Bakos Ágnes

Az oktatási intézményhez két állatvédő szervezet is csatlakozott: a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány, valamint a Kölyökmentők Egyesület. Lesznek „vad” vendégek is: az Őrségi Nemzeti Park munkatársai a védett madarakról tartanak bemutatót – tájékoztatott Czeiner Réka, a kemenesaljai kutyamentők aktivistája. A gyerekek mindent megtudhatnak majd a házi kedvencekről, hiszen dr. Tóth Ádám állatorvos a védőoltásokról beszél, Katona Lívia kutyakozmetikus pedig az állatok ápolása kapcsán válaszol a kérdésekre. Az állatvédelem, a felelős állattartás is fókusza lesz a világnapi eseménynek, valamint „hangos” programelemet is szerveznek: Kondor Tamás zenész Sába kutyájával érkezik a Váci iskolába egy közös éneklésre. Szeifer Diána kutyabemutatót tart, Bogáti András négylábú barátjával, Borte kutyusával érkezik majd: a kutyás játékok mellett védett állatok mentéséről is beszámol a gyerekeknek és felnőtteknek. Minárcsik Sándor az ebrendész munkájáról és a kutyamentésről számol be, a kölyökmentők a kiskutyák gondozásáról tartanak előadást. Szó lesz nyulakról is: Varga-Hajdu Anett Bobek nevű nyuszijával mutatja be a felelős nyúltartás tudnivalóit. – Kiemelt célunk állatok és gyerekek találkozása, felelős állattartásra nevelés – hangsúlyozta Czeiner Réka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában