Film

2017.10.16. 16:34

Ha nyolc fiú horgászik… – Halas film készült a zsennyei tónál

RUM, ZSENNYE Két nap alatt készítettek egy kisfilmet a Rum-Kastély EGYMI médiaszakkörösei. Hamarosan online is elérhető lesz legújabb alkotásuk.

Bakos Ágnes

Komoly szakmai segítséget kaptak a gyerekek legújabb filmjük elkészítéséhez – árulta el dr. Ihász-Kozmor Barbara gyógypedagógus, a médiaszakkör vezetője. Boros Ferenc, a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársa, számos díjjal jutalmazott függetlenfilmes alkotó látogatott el hozzájuk. Ahogy kell, az elméleti oktatással kezdtek:

- Mesélt nekik a plánokról, a helyes képbeállításokról. A diákok számára ismert és kedvelt filmekből mutatott képeket, melyekhez kapcsolódó kérdéseire lelkesen és okosan válaszoltak a kis filmesek – idézte fel a szakkörvezető.

A filmes alapok után következhetett a forgatókönyv kidolgozása: ötletekből nem volt hiány, hamar összeállt, hogy miről szóljon a kisfilm.

- Nem tétlenkedtünk sokat, ebéd után kezdetét vette a forgatás. Előbb az iskolában, majd a zsennyei horgásztónál rögzítették a médiaszakkörös lányok a jeleneteket – mondta el a munkafolyamatról a tanárnő. Persze a fiúk sem vesztek el: ők álltak a kamera másik oldalán, hiszen a film címe: Ha nyolc fiú horgászik… A fordulatokban gazdag kisjátékfilm utolsó képkocáiban a lányok is megmutatkoznak: kisegítették ugyanis a fiúkat a konyhában. A zárójeleneteket másnap a rumi intézmény tankonyhájában rögzítették. Az utómunkálatokkal is végeztek pár nap alatt, sőt a házi filmbemutatót is megtartották, hamarosan pedig a világhálón is közzéteszik a horgászfilmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában