körmend sem marad ki

2017.10.15. 10:00

Három címen is támogatáshoz jut a Savaria Múzeum

Három támogatási körben is számíthat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatására a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum. A háromból kettő prog-ramban annyit kap, amennyit igényelt.

Bakos Ágnes

Az egyik az állományvédelmi munka: ehhez továbbképzésekre, keresetkiegészítésekre van szükség a szombathelyi intézménynél, összesen 599 ezer forintot igényeltek, meg is kapták azt az összeget.

Az egyik az állományvédelmi munka: ehhez továbbképzésekre, keresetkiegészítésekre van szükség a szombathelyi intézménynél, összesen 599 ezer forintot igényeltek, meg is kapták azt az összeget.

Ugyancsak teljes támogatást kap a szombathelyi múzeum a közvetlen műtárgykörnyezet feltételeinek javítására. Az igényelt és a megkapott összeg: 2 millió 541 ezer forint. A pályázati adatlap szerint eszközbeszerzésre költik a pénzt: légtisztító berendezésekre, mérőeszközökre, megfelelő fényforrásokra; valamint veszélyes hulladék kezelésére és fóliázásra.

A harmadik, kihasználható keret a gyűjteményfeldolgozást elősegítő szakmai munka támogatása volt. Ebben összesen 2 millió 169 ezer forintot remélt az Emmitől a Savaria Múzeum, végül lefelé kerekített összeg szerepel a megítélt támogatásnál: 2 millió forint. Egyetlen célt határoztak meg ebben a programban, méghozzá eszközbeszerzést, konkrétan szkenner vásárlását.

A Savaria Múzeumon kívül van még egy Vas megyei támogatott a listán: a körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum. Eszközbeszerzésre költik a közvetlen műtárgyi környezet fejlesztésére megítélt pénzt. Páramentesítők, levegőtisztítók, mérőeszközök beszerzése szerepel a célok között, valamint fóliázás és LED-világítás. A feladatokhoz 4 millió forintot kért és annyit is kapott a körmendi intézmény. Ez a támogatási lehetőség kimondottan megyei hatókörű intézményeknek, valamint területi lefedettségű múzeumoknak szólt, így tudott élni vele két vasi gyűjtemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában