működik a kémia

2017.10.15. 09:21

Három és... berobban a rock and roll!

Negyedszer rendeztek Nyitra Kupát, rock and roll regionális utánpótlásversenyt a Nyitra Utcai Általános Iskolában.

Pintér Viktória

A kis tornaterem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, gyermeküket buzdító családtagokkal, kortársakkal, illetve az elmaradhatatlan kabala plüssállatokkal. A rock and roll egy különleges, intenzív keveréke a táncnak és a sportnak. A folyamatos pattogás, ugrálás, a végletekig kontrollált mozdulatsorok nem akármilyen fizikai állóképességet követelnek. Ugyanakkor nem elég fizikálisan jól felkészülni, végig oda kell figyelni a kivitelezésre, koncentrálni a másikra, miközben lehet, hogy a másik térfélen épp egy teljesen más koreográfiát táncolnak a versenytársak. Ezen a versenyen minden induló komolyan vette ezt a műfajt.

 

A csapattagok odafigyeltek egymásra, igazi formációkat láthatott a közönség a legkisebbektől is. Jó volt látni, hogy már fiatalkorban is működik a kémia két táncos között, felismerik az előadóművészet alapvető feltételét, az átélést. Celldömölkről, Tanakajdról, Szelestéről, Őriszentpéterről, Alsópáhokról, Sopronból, Pápáról és Szombathelyről érkeztek a csapatok. A versenyprogramot korosztályok szerint bonyolították. Azok, akik nem voltak még ilyen versenyen, hamar rájöhettek, hogy itt három és után berobban a világ. Olyan intenzitású táncprogramokat láttunk, hogy megfordult az ember fejében, milyen jó lenne ezekhez a lábakhoz erőművet építeni, valószínűleg egész Szombathely áramellátásáról gondoskodnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában