Elhúzzák a csíkot

2017.10.08. 20:40

Melegebb éghajlatra költöznek Vasból az égi vándorok

Búcsúznak a madarak címmel tartottak madármegfigyelést és madárgyűrűzést az Őrségi Nemzeti Park munkatársai az Abért-tónál szombaton.

- Jaj, megcsípte az ujjam! – kiáltott fel egy kisfiú. Az elkövető egy széncinege volt, hamar bilincs került rá, bocsánat: gyűrű. – Akkor te már madarász vagy – reagált gyorsan az ijedtségre dr. Németh Csaba, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság általános igazgatóhelyettese. A kissé harcias, apró termetű széncinegén kívül – amikor ott jártunk – röppent a hálóba erdei szürkebegy, kékcinege, barátcinege, függő cinege is. – Most van a madárvonulás, húzódnak le délre, olyan faj is megáll itt, amelyet máskor nem lehet látni, például az őrgébics, ami északabbra költ – ecsetelte Harsányi Krisztián, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője.

 

– Célunk, hogy megmutassuk az embereknek, hogy a közvetlen környezetükben milyen madarak élnek. Nagyteljesítményű távcsövekkel csodálhatják közvetlen közelről a szárnyasokat – mondta. Szürke gém, bütykös hattyú, fütyülő réce: csak néhány a sok közül. Hobbifotósok, madarászok, családok, iskolás csoportok érkeztek a madárbúcsúztatásra – és távoztak rengeteg élménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában