A hét eseményei

2017.10.29. 11:00

Orsolya-napi vásár, Haladás-stadion avató- Ez történt a héten Vas megyében

Évről évre kínál valami újat látogatóinak az Orsolya-napi vásár – fókuszában továbbra is a helyi értékek állnak. A labdarúgás legendás alakjai avatták csütörtökön este a Haladás Sportkomplexumot.

VN-összeállítás

fgbdfgbMikepércs polgármestere, Tímár Zoltán jó szívvel kínálja a rongyos fickót, amely Kőszeg város első emberének, Huber Lászlónak és Pócza Zoltán szervezőnek is nagyon ízlett Fotó: Unger Tamás

Ízletes ételek, helyi különlegességek, változatos programok várták az érdeklődőket a térség népszerű eseményére, a kőszegi Orsolya-napi vásárra múlt hétvégén. Idén 16. alkalommal rendezték meg a vásárt, ahol a város és Kőszeghegyalja ízeit kóstolhatták meg az érdeklődők. Azonban nemcsak az ételkülönlegességek miatt volt érdemes kilátogatni a várba és a Fő térre, hanem a kulturális programok miatt is. – Több száz éves hagyomány előtt tisztelgünk ezzel a kétnapos rendezvénnyel, ezért igyekszünk minden évben kicsivel többet adni az ide látogatóknak – mondta Pócza Zoltán szervező, hozzátéve, hogy a vásár fókuszában továbbra is a helyi értékek állnak.

Mikepércs polgármestere, Tímár Zoltán jó szívvel kínálja a rongyos fickót, amely Kőszeg város első emberének, Huber Lászlónak és Pócza Zoltán szervezőnek is nagyon ízlett Fotó: Unger Tamás

A gesztenye, a szőlő, a tök és a többi őszi gyümölcs mellett kézműves termékek megvásárlására is lehetőség nyílt. Kelendő árucikk volt a csuhéból készült baba. A vásári hangulat elengedhetetlen kellékeként ízletes borokat kóstolhattak az idősebbek, míg a fiatalok a kürtőskalácsárusok előtt vertek sátrat.

Szijártó László, az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Vas megyei koordinátora szerint tudatosan kellene gyűjteni a hulladékot, hiszen ezzel is óvjuk a környezetünket Fotó: Nagy Jácint

Hiába van óriási szükség a szelektív hulladékgyűjtésre, ha nem rendeltetésszerűen használják a konténereket.

Több olvasónk jelezte, hogy nemcsak a vasi megyeszékhelyen, hanem vidéki településeken is ritkán ürítik a szelektív hulladékgyűjtő konténereket, de előfordult az is, hogy ezeket a szigeteket egyik napról a másikra felszámolták. A hulladékkezelés évek óta az egyik legégetőbb probléma. Úgy tűnt, hogy a szelektív gyűjtéssel – ha lassan is – meg lehet változtatni az emberek gondolkodásmódját és hozzáállásukat a környezetvédelemhez. Azonban a gyakorlat azt mutatja:

zsákutcába jutott a kétezres évek elején bevezetett kezdeményezés. Hiába vannak újrahasznosítási technológiák, ha a gyűjtőket nem rendeltetésszerűen használják az emberek. Az újságpapír, az üvegek, a műanyag palackok, valamint a kartondobozok számára létrehozott szelektív hulladékgyűjtő szigetek kora – úgy fest – végérvényesen leáldozott. Mégpedig a felelőtlen emberek miatt.

Tesztmérkőzésen avatták fel a Haladás Rohonci úti, megújult, impozáns, minden igényt kielégítő stadionját. A magyar öregfiúk-válogatott – soraiban például Détári Lajossal, Sallói Istvánnal, Véber Györggyel – a Haladás Legendák elnevezésű, szintén öregfiúk-együttessel vívott 2x30 perces találkozót. Utóbbiban pályára lépett többek között Hegedüs Péter, Illés Béla, Vörös Csaba. Sok-sok pengés megoldást, szép gólokat láthattak azok a nézők, aki meghívást kaptak a találkozóra. A meccset Kenesei Krisztián duplájával 2-0-ra a Haladás nyerte. A fotón zöldben a Haladás, pirosban a válogatott

 

Legendák avatták a Haladás stadionját csütörtökön a tesztmérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában