Slam Poetry

2017.10.19. 16:16

Savaria Slam Poetry – Lehullt az álarc a színpadon

Ismét pörgette a rímeket a színpadon a Savaria Slam Poetry csapata. A slammerek ezúttal az ál/arc témakörét boncolgatták. Az este – a hagyományokhoz híven – open mic-kel kezdődött, amelyen a fellépők szabadon választott témakörökben szavalták el érzéseiket, gondolataikat a közönségnek.

Boros Patrícia

Ezután elindult a verseny, amelyen a hét nevezőnek négytagú zsűri előtt kellett elmondania az ál/arc témára írt szövegét.

– Elgondolkodtunk mi az, ami aktuális és egyben izgalmas ebben az évszakban, így jutott eszünkbe a Halloween. Ahogy tovább ötleteltünk, az egyik tagunk feldobta a maszk témát, de azt inkább megváltoztattuk az ál/arcra, mert nemcsak többjelentésű szókapcsolat, hanem utal egy 1997-ben megjelent John Woo filmre is – mondta el Krausz Dávid, a szombathelyi slamcsapat vezetője.

A témát mindenki máshogy dolgozta fel. Volt, aki például az élete egy-egy pillanatát szedte slambe, míg más társadalomkritikai szempontból közelítette meg.

A verseny után az eredményhirdetés következett. Az első helyen Antal Dániel végzett, második lett Székely Zoárd, míg a dobogó képzeletbeli harmadik fokára Rozmán Kristóf állhatott fel.

– Az est kezdete előtt tíz perccel adtam le a jelentkezésem a versenyre. Az elhangzott szöveget pár órával a fellépésem előtt írtam, kifejezetten az adott témára. Nem gondoltam, hogy helyezést érek el vele, az meg főleg nem, hogy elsőt. Nagyjából négy éve ismerem a slam műfajt, de csak egy éve foglalkozom vele igazán. Eddig a tatabányai slam poetry versenyeken szerepeltem, de ott csak különdíjas lettem – mesélte lapunknak Antal Dániel, az est győztese.

– Nem szeretek szerepelni, mindig remegő kézzel fogom meg a mikrofont – így volt ezúttal is –, de mégis jó érzéssel tölt el, amikor kapok egy kis tapsot és néhány jó, bátorító szót – tette hozzá.

Korábban írtunk már a slam poetryről ITT. Videós cikkünkből többet is megtudhat a műfajról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában