avató a patikamúzeumnál

2017.10.27. 17:44

Szakmai elhivatottságával, emberségével, alázatával lett az utódok példaképe dr. Kuttel Dezső

Emléktáblájának megkoszorúzásával és ünnepi megemlékezéssel tisztelegtek a legendás gyógyszerész munkássága előtt.

Pusztai Krisztina

Fotó: Nagy Jácint

 

Fotó: Nagy Jácint

Születésének 100. évfordulója alkalmából a tegnapi ünnepségen koszorúzták meg dr. Küttel Dezső emléktábláját Kőszegen, a Fekete Szerecseny Patikamúzeumnál.

Fotó: Nagy Jácint

Az emléktáblát még 2006-ban avatták fel. A tegnapi eseményen részt vett a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság részéről prof. dr. Vincze Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Vas megyei szervezete részéről pedig dr. Csaba Miklós.

Fotó: Nagy Jácint

A koszorúzást és az azt követő megemlékezést megtisztelték jelenlétükkel a Küttel család tagjai is, akik közül többen szintén a gyógyszerész hivatást választották. Dr. Küttel Dezső Kőszegen született, nyolc generációs gyógyszerész családba. Egyetemi tanulmányait Budapesten végezte. Előbb gyógyszerészi, majd gyógyszerészdoktori oklevelet szerzett, később szakfelügyelő, majd vállalati főgyógyszerész lett.

Fotó: Nagy Jácint

1966-ban lett a gyógyszerészi tudomány kandidátusa, 1974-től egyetemi docens. Tudományos és ismeretterjesztő tevékenysége nemzetközi hírűvé tette. Mindig lelkesen támogatta a fiatal szakmabelieket, jó tanácsokkal látta el őket. Fritzné dr. Németh Kata, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság megyei elnöke az ünnepségen elmondta: mivel ő maga is patikus családba született, szüleitől sokat hallott Dezső bácsi, munkásságáról, megnyerő személyiségéről. Együttérző, jó kedélyű ember volt, akinek hagyatékát még most is sok gyógyszerész viszi tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában