VÉP

2017.10.01. 13:00

Vépi tartálykocsi-baleset: környezeti ártalom miatt aggódnak a közelben lakók

Gépbeszerzésen gondolkodik a Gamesz, nem emelik az adókat, megvenné jelenleg bérelt területét a kertészet – ezek is napirendre kerültek a testületi ülésen.

Tóth Kata

Pék Ildikó áll családi vállalkozásuk, a kertészet bejáratánál. Vételi ajánlatot tettek a területre Fotó: Szendi Péter

Beszámolót fogadtak el a képviselők a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda, valamint a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI munkájáról. Tájékoztatót hallgattak meg az önkormányzat gazdálkodásának idei első félévi helyzetéről a közös intézményekre tekintettel – együttes ülést tartott szerdán Vép és Bozzai önkormányzata. Az első négy napirendi pontot tárgyalták közösen, ezután a vépi képviselőknek szólt Molnár Krisztina elnök a Tudás Fája Közalapítvány működéséről. A tehetséges, jól teljesítő tanulók jutalmazására ad lehetőséget az alapítvány – idén csaknem 450 ezer forint gyűlt össze adó egy százalékokból, ezért köszönetet mondott. Gépbeszerzésen gondolkodik a Gamesz: rézsűkaszát vennének, amellyel kiváltható a fizikai munka.

Pék Ildikó áll családi vállalkozásuk, a kertészet bejáratánál. Vételi ajánlatot tettek a területre Fotó: Szendi Péter

Félő, hogy jövőre a meglévő állományukkal már nem tudják elvégezni az összes feladatot, mondta a vezető, Kajcsos István. A köztemetőre vonatkozó díjakat nem változtatják, nem emelik az adókat, és a háziorvosoknak kirótt iparűzési adót jövő évtől elengedik, erről is döntöttek az ülésen. Szóba került a két héttel korábbi tartálykocsi-baleset: 80-100 köbméter gázolaj került a szabadba. A közelben lakók aggódnak a lehetséges környezeti ártalom miatt. Ez ügyben a polgármester hivatalos tájékoztatást kér. Kéréssel fordult az önkormányzathoz Pék Ildikó: vételi szándékát jelezte a sportpálya melletti földterület megvásárlására. Most bérli az 1200 négyzetméteres ingatlant, kertészetet működtet rajta, azt bővítené, márpedig pályázati támogatásra csak saját tulajdonú ingatlannal számíthat. A testület úgy döntött: nem értékesítik a város bejáratánál lévő területet. Már az év végére is tekintettek: a karácsonyi segély idei összegét 4 ezer forintban határozták meg a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában