Jégre fel!

2017.11.16. 14:17

Koripálya és sok újdonság a szombathelyi adventi vásárban 

Kétszáz négyzetméteres korcsolyapályával, a legmodernebb látványelemekkel, még több kiállítóval újul meg és bővül a Fő téri adventi vásár, amely november 24-től december 23-ig várja a látogatókat.

Pusztai Krisztina

A szökőkútnál egy 5 méter átmérőjű, 3D-s, interaktív fénygömb kap helyet a vásárban. Illusztráció: szombathely.hu

 

A szökőkútnál egy 5 méter átmérőjű, 3D-s, interaktív fénygömb kap helyet a vásárban. Illusztráció: szombathely.hu

Sok újdonságot tartogat a megyeszékhely idei adventi vására – kezdte dr. Puskás Tivadar polgármester a tegnapi sajtótájékoztatót, amelynek a megújuló forgatag adott témát. A polgármester kiemelte, a várakozás idejét az önkormányzat az Ádvent 2015 Kulturális Egyesülettel együttműködve szeretné még több tartalommal megtölteni, még színesebbé tenni. Dr. Puskás Tivadar, Illés Károly alpolgármester, dr. Károlyi Ákos jegyző és Pintér Gábor, az Ádvent 2015 Kulturális Egyesület vezetője nem győzték sorolni az újdonságokat.

Pintér Gábor az Ádvent 2015 Kulturális Egyesület vezetője és dr. Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón. Fotó: Unger Tamás

Az idén kétség kívül a legnagyobb sikert az a 200 négyzetméteres, négy évszakos korcsolyapálya aratja majd, amelyet a szombathelyiek Szent Márton kártyával ingyen vehetnek igénybe. Egyébként a pálya használata 500 forint, és december 26-ig üzemel a Városmakett és a Császárkő között. Egyszerre ötvenen korizhatnak rajta, természetesen korcsolya bérlésére is lesz lehetőség. Ami a népszerűséget illeti, a koripályának azért akadhat vetélytársa – a kisgyerekeknél mindenképpen – „Rudolf”, a rénszarvas egy közel 8 méter hosszú, 3 méter magas, 3D interaktív szarvas-szán kompozíció, amelyet a Szentháromság szobor mellett állít fel az önkormányzat új látványelemként. A szökőkútnál egy 5 méter átmérőjű, 3D-s, interaktív fénygömb kap helyet. Nagy és kis oszlopdíszeket is beszerzett a város, a Király utcában két darab, nagyméretű „csillárt” is kihelyeznek. A hagyományokhoz híven, a rendezvénytéren lesz a feldíszített karácsonyfa, az adventi koszorú és a Betlehem. A karácsonyfát egy szombathelyi lakos ajánlotta fel. A kulturális programoknak újra a nagyszínpad ad helyet. A hétvégi fellépők között Dér Heni, a Szombathelyi Szimfonikusok, Varga Miklós, a Fiesta zenekar, az Ungaresca táncegyüttes, a Boglya zenekar és Danics Dóra is szórakoztatja a közönséget, de természetesen az apróságokra is gondolnak a szervezők, például érkezik a Szamóca Színház, vasárnaponként ingyenes lovaskocsizásra várják a kicsiket és a Mikulás várás sem maradhat el. Az adventi vasárnapokat megelőző szombati napokon a gyertyagyújtási ünnepségekkel hangolódhatunk az ünnepre. A forralt bort, a puncsot idén akár Szombathelyt ábrázoló bögréből is kortyoltathatjuk, közben pedig felfedezhetjük rajta a város még látható és már eltűnt emblematikus épületeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában