Kámonban és a Stromfeld fosztogattak

2017.11.10. 18:26

A biztonsági kamera lehet a vesztük a vasi fosztogatóknak

Kifejezetten családi házak értékeire utaztak azok a betörők, akik Kámonban és a Stromfeld lakótelepen fosztogattak.

Pungor Csaba  

Szombathely az ország egyik legbiztonságosabb városának számít. Ezt a nézetet viszont a kámoni és a Stromfeld lakótelepeken élő károsultak nem osztják. Néhány napja ugyanis ismeretlenek több családi házba is betörtek, és amit tudtak, azt magukkal vitték. A környéken élők közül többen is hallottak a történtekről, azonban szerették volna megőrizni névtelenségüket.

– Sajnos ez már nem az első eset, hogy több házba is betörtek – adott hangot véleményének egy idős asszony. – Az egyik károsultat ismerem és elárulta, hogy a hátsó ablakot betörve jutottak be hozzá és csak azokat az értékeket vitték el, amelyeket zsebre lehetett tenni.

Egy fiatal anyuka babakocsiját tolva megjegyezte, hogy tudomása szerint a hét elején Kámonban is történtek hasonló incidensek és a forgatókönyv kísértetiesen megegyezik a Stromfeld lakótelepen tapasztaltakkal. Mivel csendes és elzárt környékről van szó, az idegen gépjárművek megjelenése feltűnt a lakóknak. A tettesek először terepszemlét tartottak, majd az üresnek vélt házakhoz visszatérve néhány perc leforgása alatt fosztották ki a családokat. Vesztüket az egyik épületen lévő biztonsági kamera okozhatja.

A hatóság tájékoztatása szerint a Stromfeld és a kámoni városrészhez kötődően több bejelentés is érkezett betöréses lopás miatt. Ezeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás során vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában