Kőszeg

2017.11.12. 13:22

Blauburger lett az est bora az idei borbálon

A Jurisics-vár lovagtermébe hívta bálozni a vendégeket a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete.

Tóth Kata

Évről évre egyre több a résztvevő, idén több mint 130-an voltak kíváncsiak a borbarát hölgyek elegáns és kötetlen hangulatú rendezvényére – a 14. volt a borbálok sorában a szombati. A tradíciónak megfelelően a borkirálynők és a kőszegi borbarátok fanfáros bevonulásával kezdődött, majd nyitótánccal – keringővel – folytatódott az este. A helyieken kívül a csepregi és a lukácsházi borászok, borbarát hölgyek sem hiányozhattak a bálról, rendszeresen látogatják egymás rendezvényeit, kitűnő kapcsolatot ápolnak, tudtuk meg Orbán-Tóth Adrienntől, a helyi egyesület vezetőjétől. Huber László polgármester a Márton-naphoz kötődő szokásokat elevenítette fel és a hölgyek ez évi eredményeit méltatta a megnyitón. A 18. borkirálynőt választották idén Kőszegen, Stefanich Petra, aki a jövő évi szüretig viselheti a címet, az est háziasszonyaként ugyancsak köszöntötte az egybegyűlteket. Meglepetésműsorral is készültek a szervezők: idén a Moulin Rouge világába kalandoztak. Swinges számra táncoltak a fiatalok, az érettebb hölgyek kánkánját bátran nevezhetjük az egyik fő attrakciónak.

Nyolc bor – kettő fehér, ezen kívül cuvéek, blauburgerek és egy zweigelt – versengett idén az est bora címért. A közönség szavazatai alapján a kőszegi Frank borászat 2015-ös testes, érett, korábban több díjat nyert blauburgere lett a győztes. Tóthárpád Ferenc Zamatos dalát, az egyesületi indulót énekelték el a hölgyek a készítőjének.

A vasvári Kócos Ördögök a borbál visszatérő zenekara – egész este sokat tettek a remek hangulatért. Az egyesület elnöke, aki hajnali fél 4-kor mondott János-áldást, már azt is tudja, a jövő évi borbált november 10-én tartják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában